Nastavljena povećana isporuka ruskog plina Evropi

Objavljeno: 02.03.2022. 13:25

“Gazprom je Evropi preko Ukrajine 23. februara poslao 62 miliona kubnih metara prirodnog plina, 25. februara 110 miliona kubnih metara, a 26. februara 109 miliona kubnih metara.

Predstavnik Gazproma Sergej Kuprijanov u izjavi 28. februara kazao je kako isporuka ruskog plina preko Ukrajine Evropi na dnevnom nivou iznosi u prosjeku 100 miliona kubnih metara i na normalnom je nivou.”

I isporuka ostalih energenata se odvija normalnim tokom.

Naplata Gasproma se odvija uredno i pored povećanih cijena energenata.

Neko je nešto rekao o sankcijama Zapada ili mi nismo dobro razumjeli?

Nehumana licemjernost i lažljivoast EU govori da parcijalne sankcije Rusiji ne obuhvataju ograničenja u izvozu Rusije kada je u pitanju energetski sektor.

Ruski energetski sektor je najrentabilniji , najproduktivniji i najprofitabilniji ruski izvoznik. Pod sankcijama su ( ma bjaž'ba ???) , a izvoze punom parom i dobijaju novac od sankcionista.

Ovo nam sve više liči na uhodanu igru gospodara tame. Zakuhaj pa vladaj !

Au svijetu:

Farmacija radi punom parom. Cijene energenata divljaju. Stotine milijardi dolara se izdvaja za novo naoruzavanje. Informativni mediji su uniformisani i zarađuju na lažnim informacijama / dezinformacijama o stradanju jednog naroda.Kamate i inflacija rastu. Razaranja i pustošenja ukazuju na post ratni procvat građevinarstva.

Šta muislite ko je 90% – tni ( vjerovatno i više) vlasnik navedenih grupacija? Ako ne znate mi ćemo vam reći: Prvenstveno Cionisti ,a potom SAD i Zapad.

I ostale najprofitabilnije grane ekonomije su u rukama “zapadne demokratske koalicije”. I sve su bazirane na ratovima, ubijanju , tragediji , razaranjima i drugim pošastima.

Zapravo , neosporna je činjenica da Zapad kupovinom energenata od Rusije izdašno finansira njen rat protiv Ukrajine.

Pučanstvo dezorijentisano , uplašeno i dodatno satjerano u torove . Protestira , kliče i izlazi na ulice , a zapravo ne zna zbog čega.

U naručenim igrama bez granica sve postaje tragični i surovi maskenbal, u kome krvavu cijenu plaća Ukrajinski i Ruski narod.





Parafraziraćemo naslov jedne popularne bh serije :

Jebo lud zbunjenog na čuđenje normalnog , ako ih ima ( ili nešto slično).

Bookmark the permalink.

Komentariši