Trice i poveznice / Igrokaz na dan 12. Mart / Ožujak

Danas je Nedelja  , a nekojim i radni dan  12. Mart ,mjesec koji žuja i u ovoj 2023. godini.

Nemojte pomisliti da  ovo žuja ima veze sa nekom blondinkom. To ima veze sa proljećem i opet sa blondinkom. Hajde vi zamislite i jedan dan, a kamoli čitav stađun bez neke blondike. Svijet bio bio tužan i siv.

Izmjerili smo dane. Ne radi bjondinki milih i mirisnih, bome i pozamašno oblih,već zbog neukih.Kroz prste nam propali , haman 72 dana. Moramo biti oprezni , šunja nam se još samo  293 dana.

Na jednom od tih dana  bi moglo pisati naše ime.Možda i vaše. Vako ili ovako. Vako je dobar znak, ovako je vrlo takarli i beterno znamenje.

Vako je šaka brade.Dobro smo prošli frajeru ba.Na iglene uši se dohvatili rijeka u kojima , bome ima i poneka u kojoj ne samo med i mlijeko , nego  vino teče.

Ovako to je belaj. To mu miriše na onu tvornicu mesa u kojoj svašta pod meso turaju. Bilesim …njihov problem. Oni će pržun zaraditi. A ko radi ko oni i ti će se pržunati. Garant.

Dalje ne smijemo  pričati. Namah bi nas neuki prozvali gatarama. A mi smo samo klasični logičari. Nafuravamo na dedukcija – indukcija, analogija – anatomija i slične trice i poveznice .

Što bi poete rekle:

-Mahala je vazda mahala!

U prevodu :

-Ne moš ti Mahali pera odbit ni opeljit.

Bookmark the permalink.

Komentariši