Vako i nako / Igrokaz na dan 14. Decembar / Prosinac

/Nije ali biće.Ako Bog da.Koliko sutra!/

Danas je Srijeda 14. Decembar / Prosinac  2022. nove ere. Dakle , konačno smo utvrdili da je bila i neka stara era. preskočili smo srednju eru, što ne znamo da li je dobro ili nije. Kažu ko žurio , vrat slomio. Šta se dešavalo u godinama te srednje ere  to  nam još niko nije otkrio.

A vrlo smo tanki danima ove godine. Svakim danom sve tanji bez nade da će se stanje popraviti. Eto, samo  17  (sedamnaest ) dana ostalo do kraja godine. A zaždilo nam 348 dana.

I snijeg nam se sakrio, a najavljuju ga ; te hoće , te neće.

Ni minusi nisu kakvi. Kažu tuhafli , đah hoće . đah neće da smrzavaju vodu.

A voda se smrzava na nula stepeni. Joj,  jes to neko pametan skonto. Ako je plus jedan nema leda. Ako je minus jedan guta leda. Ono na nuli tek se počelo lediti, ha pirne južni vjetrić , nema leda.

U višim predjelima i zabjelasa, a kod nas samo kose bjelasaju, a srca zebu.

A srce zebe na 35, 6 stepeni. I to je neko pametan skonto, par stepeni gore  –  dole i ima da te ima i    ima da te nema . Zato vam je ponajbolje ne kupovati toplomjere.

Mi skontali dobar fazon. Ako ne mjerimo tjelesnu toplotu ( joj jesmo pismeni, k'o veterinari napriliku) nećemo znati koliko nam je ona toplota. Ako ne znamo koliko smo vrući , nemamo bojazni od jazuka. Plaho nam dobra ova računica. I to bez kalkulatora. Joj, još da smo upotrebili kalkulator gdje bi nam kraj bio.

Što bi rekle poete:

-Na kraju krajeva kraj.

U prevodu :

Ne slušajte blentovije, ipak vi kupite mjerač tjelesne toplote. Nikako termometar. Dok njime izmjerite tjelesnu toplotu mo'šte riknuti.

Neko kaže i crknuti. A ima pametnjakovića pa kažu krepati. Oni koji o vama imaju lijepo mišljenje kažu možete umrijeti. Oni koji vam loše misle reći će vam;

Joj , jeste se natakarili.

Taki vam je današnji svijet nakrivo nasađen ili natandarem.

A može se komotno  reći i belejsuzli.

Bookmark the permalink.

Komentariši