Licemjerni ratno huškački zapad

 

Sa svih strana , iz svih političkih segfmenata  zapada SAD,EU,Njemačke,Veliek Britanije,bivših i sadašnjih vehtih političara, stiže di nas “zabrinutost” za sigurnost na Balknau sa posebnim težištem na BiH sitaciju.

Jada i čemera od licemjernih ljudi.

Davno se to moglo riješiti.EU i Zapad ima sve prerogative i ovlaštenja da zatvori Balkanske krvave ratove jednim potezom.

 

Ali nije im u interesu iz više razloga.

Navešćemo neke.

-Ratovi među primitivnim ,nahuškanim plemenima su uvijek unosan biznis. koji nosi desetine i desetine milijardi profita .Nije bitno US $,EUR , CHF ,koja kinta gore dollje.Lova je lova. Čist novac bez mnogo muke,aminovan deklaracijama i rezolucijama pišljivih UN.

-Miteran je rekao : Hriščanskoj Evropi ne treba muslimanska zemlja u srcu Evrope.

-Papa Benedikt  XVI , je još kao kardinal Joseph Alois Ratzinger imao veoma kategoričan stav :

-Muslimanima nije mjesto u hrišćanskoj Europi.

-Bilderberška grupa čiji su nasljednici Trilateralci, zagovornici su  nestanka BiH.U njihovim redovima su muškobanjasta Kitarović Kolinda, sumnjivo lice Aleksandar Vučić,a  od skoro njihovim stopama ide  jasno definisana Ana Brnabić.

Bilderberška grupa se smatra svetskom vladom u senci i kojoj se pripisuju mnoge važne odluke koje su izmenile mapu svetske politike – čitaj : svi krvavi ratovi od 1954. godine.

Ima još, ali zar je to bitno.

U Bosni se mafiozi i  fašisti,osvjedočene pristaše četnika i ustaša pozivaju na krvave ratove,prekrajanje granica,a jalovi Incko, truli Zapad , i drugi relevanti faktori preko oceana blagorodno šute i k'o fol brane demokratiju.

Nije da su proizirni ,nego su u svom jadu i bijedi vrlo primitivni i nepismeni.

 

I zaboravljaju veoma bitnu činjenicu :

Bosna je zemlja Božije milosti.


											
Bookmark the permalink.

Komentariši