2 + 2 = 5 / Dodatni igrokaz na dan 4. Januara/Sječanj

Iz Arhiva

 BY ADMIN4. JANUARA 2016.MAGAZINRESTLOVI

Evo danas je četvrti Januar i pade posred sride.   Dokraja godine je ostalo još neki tričavi 361 dan. Znači današnji dan  je četvrti,  mjeseca Januara/Sječnja . Nema mu druge.

Volimo što nas je majka rodila pametne pa nas računica plaho pazi. Računica ide, ali lova nikako . Zaglavila  u trezorima. Ne nardoskim,  nego nacionalističkim.

Recimo naš drug Dostojevski je skonto da  je 2 plus  dva jednako pet sasvim u redu. Hem dobro zvuči , hem nikoga nije briga jel to tačno, osim matematičara. A oni ne čitaju književna djela. Šta će im to? Tamo brojeva ima  samo da označe stranice. A to su brojke za sitnu raju.

Velika raja voli milionske cifre. Pitajte Bakira Izetija, Milorada Dodika i Dragana Čovića. Ni oni ne čitaju Dostojevskog. A trebali bi. Napiso čovjek dobru knjigu Zločin i kazna. Njihov fah i ako Bog da njihov temperaturni dom. Jako vreo temperaturni dom. I to na jako dug period. Najskromnije  rečeno; eonima.

Oni drmaju Bosnom i sve znaju. Eto , garant znaju gdje je otišlo narodsko blago, Morali bi znati. Bez njih ne jedan lahorac ne smije zapuhati.

A Mladen Ivanić, pitate vi. On je sića , rabi procente , kao i  vehti Lagumđija. Nisu džabe ekonomisti, ko fol opozicija.

E sad o njihovim ženama ne možemo ništa loše  kasti. Nije da ne znamo.  Ali mi smo đentlmeni i ne odajemo ženske tajne. Jazuk. Rečeno nam: Lako je po ženi, isto ko po mački.

I , nije da mi ne volimo po ženi.

O volimo i te kako. Ali samo kako i kada to one  požele i vole. A meščini to je skoro uvijek. Neka , tako  valja. Pa, zar zbog toga nismo istjerani iz gornjeg đardina. Ako je već tako priliku treba maksimalno iskoristiti.

A bogami ima mački i mački. Pitajte koga hoćete , osim političara troglavate nacionalističke bagre. Zašto da ne pitamo njih , pitate se vi?  Vrlo jednostavno:

-Nikad ih ništa ne pitate. Valjda strah. Ne smijete glasno postaviti pitanje. Zagubili hrabrost. Ne smijete jedan drugog u frljavo oko pogledati.

Što bi poete rekle:

Lijepi strah.

U prevodu

Nacinalista jednom, nacionalista i pljačkaška bagra uvijek.

Bookmark the permalink.

Komentariši