Lete li lete , ti dani – Dnevni igrokaz

Danas je Pomedeljak 12. Decembar  / Prosinac 2022. godine , ove ere;tek toliko da ne bude zabune.

Do kraja ostalo još manje od dvije banke u danima. Ako ste tanji sa kalkulatorom, proteklo je 346 dana od početka ovog ljeta.

Lete li lete . Ti dani. Tako lijepi , ali jako brzi.

Da je barem da jedan dan traje ko jedan mjesec , da uspijemo proživjeti ono što mislimo da vrijedi proživjeti za jedan dan. Po našem izboru.

A nije dan  krojen po ovom haotičnom,užurbanom insanu, koji nikako ne uspijeva da se probudi , umije lice , pomoli se Milostivom i ljubi voljene. Krojen je za insane i hajvane koji se Božijem stvaranju okreću.

Milina , to je . Tako nekako    život je satkan od dana koji nestaju , pa se umiveni iduće godine pristavljaju.

Eto danas nama lipo jer znamo da vam nećemo oduzeti mnogo vremena. Malo „novosti „ iz birvaktile vremena vam šutnemo, tako da se ne zamarate sa onim što je bilo. Ko neki jak fol prepisivati ono što prepisivači prepisuju.

Ali moramo. Kažu dunjaluk  ( dio ) voli vake stvari. One iz prošlosti. Mi bi se pitali zašto je to tako , da nismo sigurni da se pitaju  i provjeravaju zašto se kaže:

-Historija je učiteljica život.

Ne vide. Nikoga nije naučila kako se ne umire. Vaskoliki dunjaluk nije naučila kako se ratovi ne vode , ne siliuje i ne ubija. Historija nas samo opominje šta nije dobro raditi, ali je niko ne benda Pomišljaju pametniji su od nje.

Što bi poete rekkle:

-Uvodničarima još uvijek nije ponestalo ideja , kao ni godini dana.

U prevodu;

-Valja i riječi kao i dane razgoditi.

Bookmark the permalink.

Komentariši