Art of Vedad Šabanadžović Audio-vizuelni uvod u lektiru





I pored mnogobrojnih ličnih projekata i angažmana , naš saradnik , svestrani umjetnik Vedad Šabanadžović ostvaruje izuzetno zapaženo djelovanje zahtjevnom polju edukaciji mladih učenika u inovativnom pogledu. .

Angažovanje prevazilazi uobičajene školske aktivnost i širi na mnoga polja umjetnosti i zahvata veći auditorij zainteresovanih učesnika u inovativnom kolopletu zvanom obrazovanje , književnost i umjetnost širokog spektra .

Sad već generacijama kroz igru , nauk , slike , riječi i pokretne vrpce nižu se radovi velikog , respektabilnog i obećavajućeg kvaliteta . Pored desetaka ličnih nagrada na domaćem i ino festivalskom tržitu umjetnosti , vrijedno je napomeniuti da je rad sa mladima takođe donio par desetaka nagrada na smotrama i festivalima mladih svih uzrasta na republičkom i kantonalnim nivoima .

Mnogobrojne nagrade na domaćim i stranim festivalima i smotrama u oblasti animiranih filmova, stripova , karikatura , trajlera , ilustracija , grafika i drugih oblika likovne i književne umjetnosti , kao i neprekidna i svestrana edukacija mladih nije prošlo nezapaženo .

Vedad Šabanadžović , komparativac književnosti , bibliotekar , likovni umjetnik je zasluženo među laureatima na svečanosti obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama , održanoj u Rektoratu UNSA, 28.10.2022.

Krajem 2022. godine na XXIV Festivalu filma djece i omladine “Zenica 2022” sekcija za strip, animaciju i film Desete osnovne škole Ilidža koju vodi bibliotekar Vedad Šabanadžović je osvojila 1. mjesto za spot sa “Trejlerom za lektiru : Šimo Ešić – Poezija” i 3. mjesto sa crtanim filmom “Rolna TV”.

Osim toga , već drugu godinu uzastopno Vedad Šabanadžović je , sasvim zasluženo , nominovan za dodjelu Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini . NIN je najvrijednije BiH priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog nivoa, a sada se održava njihova dodjela sedmu godinu zaredom.

Sretno .

*

Epilog

Slika može predstavljati 1 osoba

Slika može predstavljati kozmetika

Čestitamo !


											
Bookmark the permalink.

Komentariši