Pi ( 3, 14)  je zakon / Igrokaz na dan 16. Novembar / Studeni

Danas je Srijeda , 16. Novembar / Studeni 2022. godine .

Konstelacija dana:  320. se preselilo u zatišje, 45  se sprema  na jednogodišnji počinak.

Ljudi nas izluđuju višom svrhom.

Viša svrha!

Da vidimo šta je to viša svrha?

Ako odeš u Visoko ti si postigao višu svrhu, jer si se popeo na najveće i najstarije piramide ikad zasađene čovječijom rukom.

Kada smo došli na vrh , odjednom nam neka energija smutila mozak. Namah smo se malo  zabrinuli za svoje umne sposobnosti. Mi stvari krstimo i po svom nahođenju  vidimo . ali  mislimo da to ponekad i nije preporučljivo.

Tako smo za sofizam mislili da je  to turanje izuvenih nogu na sofu. Đe'š ba ubučen u kuću ulećet. Nije higijenski , a i papanski je , da se ne lažemo i paganski  bljutavo.

Paradoks je skonto neki glupak , k'o da mi ne znamo da nam trebaju pare za doxu. A on ga do besvjesti vrti tražeći višu svrhu. Jetimu jadni , iskompleksirani mater te nije rodila da joj kvazi paradoksima siluješ jezik.

Za eklektičku filozofiju smo mislili da je izmislio neki elektičar. Nema veze sa vodom , ali ako je dirneš strefi te struje. Stvar slobodnog izbora.

Letologiju smo opet skontali kao nauku o let lampama. Ako nekog mlatneš ili ošuriš let lampom on zaboravi bilo koje sjećanje i riječi za uobičajen način govora i nauku .

Onda , dok smo silazili sa osunčane strane piramide sunca,  pomislimo da je bolje da nas mrze zbog onoga što jesmo , nego da nas  vole zbog onog što nismo.

I nasmijemo se sami sebi. Ko da je nama stalo da nas bilo ko od hablečina i levata voli. Zato nikad ne poklanjamo tuberoze , radi TBC . Sigurno je siigurno što bi rekla opatice.

A odavno smo skontali da nas ženske vole. Valjda radi Visokog i piramida.

Što bi poete rekle:

Pi ( 3, 14)  je zakon.

U prevodu:

Pi’ ne pio , doći ćeš na njen izvor jer  je E + mc2

Valja ova rajo ?

Bookmark the permalink.

Komentariši