Ko se posljednji smije zadnji se nogira/ Igrokaz na dan 13. Jun / Lipanj

Danas je Utorak 13. Jun / Lipanj 2023. Godine

Ovako  su se dani  podijelili:

163  brisanih   i ad  aktiranih. 202 se priprema za iste  učinke.

Čudno,  pomišljamo ,   ljudi misle da oni dane adaktiraju , a dani ni mukajet.

Ne izgleda , ne sluti na dobro.

Ako nekog nogiraš, a on se ne trza, nisu tu čista posla.

Iza ljepote svakog dana ima jedna nezaobilazna kvaka.

Nemojte da vas njihovo blještavilo i djetinja naivnost zavaraju.

Savaki taj nogirani dan , uslovno rečeno , adaktirani dan proporcionalno geometrijskom progresijom  povuču sa sobom. dio od onih silnih  miliona dunjalačuna čije je ime ispisano na dobitnom listiću tog dana za tu godinu.

Neko bi reko da se dani žestoko  svete za slavodobitni smijeh ljudi. Ma jok boni . Oni samo ispunjavaju svoju 24-časovnu normu. I nemaju vremena da razmišljaju . Vide ime , znači ide sa mnom. Nisam ja kriv što mu zapisano.

Ne vidi ime , ne zna šta će , jer nema sretnog dobitnika. A napos eniej ga ni briga. Biće na nekom drugom spisku.

A spiskovi su vam čudne fele. Sve zavisi ko ih sastavlja. Taj se najčešće vabi selektorom. I taj odabire spisaklije na svoj način . Po potrebama timskog sporta. Za svaku poziciju treba bar jedan insan .

I tako dok se ne nakupi kvota potrebna za zamisli tog selektora. Nekako se čini da je u redu kada su spiskovi javni . Svako zna na kojem je spisku i zašto.

Ali obi dani izgleda nisu selektori , jer ne objavljuju svoje spiskove unaprijed. U neko doba samo dotaknu insana i pripoće mu da je na spisku.

Neki se raduju , neki se bome plaho o sebi zabave . Svi odjednom postaju svjesni činjenja i nečinjenja.  Malo u kasni vakat, kad su svi  popravni završeni. I nema smijeha , Uglavnom .

Što bi poete rekle:

Ko se posljednji smije zadnji se nogira.

U prevodu:

I poete nekad pogreše i navuku pogrešni rezime , ali u ovom slučaju vrijedi paradox pravila o danima koji se svake godine vraćaju u isto vrijeme, skoro u stoti dio dekike tačno.

Bookmark the permalink.

Komentariši