Nezavisna fašistička tvorevina Hrvatska / Igrokaz na dan 10. april/travanj

 

10.aprila/travnja 1941. oformljena je uz nacistčku Njemačku i  fašističu Italiju  najzloglasnija , genpcidno koljačka tvorevina NDH – Nezavisna država Hrvatska.

Nije ona bitna,jer je historija odredila svoj stav  o njenom postojanju zasnovanom na užasu i krvi.    užasnom i krvavom.

Međutim , danađnja politika zvanične Hrvatske i HDZ_a sa obje strane rade na povampirenju ubilačko-genocidnih namjera.

U čast obilježavanja godišnjica NDH , je nemušto ustoličen Međunarodni sajam gospodarstva .

I pet godina zaredom Prtedsjednik Srbije , pederasti Vučić  prisustvuje slavlju i veličanju NDH.

Džabe užasi Jasenovca,GospićaJadovna,Paga (Slana,Metajna)…

Džabe ustačko-četnički pokolji.Ustaško – četnička  dnevna politika zažmiri kada su klanja i silovanja među i nad njihovim narodima vršena u susjednoj državi .

U ime interesa i dogovore  na štetu ni krive ni dužne Bosne i Hercegovine ,naminorni sajam koji ni jedan relevantni privredni subjekt van dometa ustašluka ne  prisustvuje, Vučić postaje neizostavan gost. I hvaliu ustašpke domaćine. Zato Čović uzvraća svojim uvlakaškim podilaženjem i prisustvom na četničkim slavljima.

Jad i bijeda i objektivno –  javna izdaja srpskog i hrvatskog nacionalnog bića u ime velikosrpskih , a sukladno tome i velikohrvatskih ambicija.

I onda đon obraz od čovjeka , robijaš i upravitelj mostarskog konclogora i stratišta za Srbe i Muslimane, ima pravo da se jada što na na ustaški sajam  organizovan u čast  HDZ.

Ni jedan normalan čovjek se ne bi pojavio u Mostaru na taj dan.

Najavljen je dolazak Izetija mlađeg  za ovaj dan. Ono,kao radi formiranja vlasti.

Vidjećemo da li će Bakir Izeti Jahići, ko fol  radi posla ,ići na slavlje ustašama,kao onaj hodža iz Doboja koji se “slučajno” na takozvani dan,takozvane genocidne tvorevine republike srpske,poslom pojavio na proslavi.

 

Sve je pitanje časti.

Zbog toga igrokaz objavljujem dan prije.

Radi upoznavanja pučanstva /raje / insana sa istinom.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši