U zoru se sabah klanja i misa služi /Igrokaz na dan 7. Novembar / Studeni

Danas je Ponedeljak 7. Novembar / Studeni  2022, godine.

Oni tako kažu. Kako oni znaju da je četvrtak  i da je novembar. Neko tamo lupio, danas je taj i taj dan, taj i taj mjesece i ima tako da bude. I eto vidite biva.

E kad je tako, ni mi njima ne ostajemo dužni pa im sve iskantamo.

Evo na priliku po najnovijoj računici   danas  je 311,   dan  u godini   ,  do kraja te iste godine ostalo je još 54 dana. Tako je i ima tako da bude.

Lako je nama sa ovim što bilježe godine.

A šta ćemo sa onima , kojima nikad ne mremo utuvit u blentaču da se , za ono što rade, ili jopet za ono što ne rade , ide na vrlo vrelo , pržunasto mjesto.

Ništa ko i dosad.

Ne možeš ti glupacima ništa dokazat niti ih pameti dohavizat..

Odlučili da budu licemjerni pljačkaši i nacionalisti. I taki vam ba, sjede u prvim borbenim redovima bilo koje bogomolje. Misle to će ih izvaditi. A među prvima su i u trtezorskim zapisima. Prvi ili bilo kako borbeni redovi? Gluho bilo , mere se na bigajli hak (?) ograisati!

Aha, čak ni oni sa tijarama i fesovima pored njih neće ništa bolje proći Sve je to jedna te ista bagra. Pljačkaška i lopovska fukara.

Što bi poete rekle:

Ničija nije do zore gorila.

U prevodu:

U zoru se sabah klanja i misa služi.

Normalno, oni koji  se boje Milostivog.

A   ovi povijsničari baš dosadni.  Navalili da da svaki dan bude na današnji dan. Ko da mi nemamo drugog posla svakog tog  današnjeg dana.

Bookmark the permalink.

Komentariši