Sami sebi belaj tovare / Dnevni igrokaz 01.Februara / Veljače

 

 Poslije jako vrućeg ljeta , paklenog ljeta  o požara na redu je blaga i kišna jesen blagodati punam jer zima se ovog zemana nije  natandarila.

Gdje to? U Australiji .

I kako kome. Nekima će biti i previše.  A u susjedstvu imaju svoje mjesece. Tako skontali oni kojima je latinluk u srcu ,ali ne pri duši.

Sada bi se neko triba pitat .  kako to da ima razlike između srca i duše.

Jema kako nima. Mere biti da je velikačka oliti ogromna. Zamislite Kilimandžaro. Ne možete . Povelik vam i snjegovit, a vama se ne pješači  i ne bojite snijeg. Šteta. Pješačenje je jako dobro za zdravlje. A snijeg je jedno od  Stvoriteljevih čuda.

Onda zamislite Etnnu i Vezuv. To merete . Hem toplo, hem dosta  prizemno. Kontamo ograisaćete. Volite pržun i mafijaše. Nije bitno koje fele.  Mafijaš je uvijek mafijaš. Bilo da je sicilijanski , kamora ili je od bosanske  bagrei i fukare. U svakom slučaju je organizirani kriminal.

Na Kilamanđaru i oko njego toga nema . Ameri , zapadni  Europljani ,    hadumasti Vatikanci , kolijevčani civilizacije skoro sve urođenike potemenili. Sada ih bez metka , kame  i sjekire tamane. Boleštinama. Afrika postala besplatni poligon za testiranje svih mogućnih smrtonosnih boleščina.

Mislim dakle postojim  , nije mjerilo stvari. I biljke misle i osjećaju,ali su i plemenitije od mnogih ljudi.

Volim dakle postojim je mjerilo stvari. Volim,vjerujem i imam milosti je konačnica svih života.

Ali mi nismo suhoparni filozofi i kontamineri i šta mi znamo.

 

Što bi poete rekle:

Ko drugom jamu kopa sam je sebi grobar.

U prevodu.

Sami sebe belaj na homičku zadnjicu natovarili.

Bookmark the permalink.

Komentariši