Panika i sablazan u (h)rvatskim medijima

Neki bosanac , prema nepotvrđenoj informaciji , niži komandni kadar , pripadnik regularne i časne Armije BiH ,jedine regularne vojske međunarodno priznate Bosne i Hercegovine dao izjavu da će se staviti Hamasu na raspolaganje. Hamas je , kao što je opšteprihvaćemo jedina regularna palestinska vojna formacija.

Odluka navedenog je njegova lična stvar. Svako ima pravo izbora da odlučuje o sebi i svom životu , bez obzira sviđalo se to nekome ili ne. Ukoliko se to kosi sa normativnim i pravnim regulama , to postaje i problem njegove zemlje i međunarodnog prava.

Kada kriminalna i korumpirana vlast jedne države stavi na raspolaganje svoju zemlju i kompletno njeno pučanstvo na listu onih koji podržavaju zemlju u čijoj je domeni 75 godišnji teror i genocid , onda bi to trebalo da bude nešto normalno i da potlačeno pučanstvo klepne ušima i kao svi maloumni seljaci poviču:

-Tako je!

Interesantna je činjenica da su od svih balkanskih zemalja cionistima dale podršku Hrvatska i Srbija, dvije zemlje koje su poslije naci trećeg rajha i Hitlera poklali i pobili najviše jevreja u svojim koncentracionim logorima . Genocid su provodili hrvatski i srbijanski fašisti, ustaše, četnici i vladajuće kvislinške strukture uz pomoć njemačkog okupatora

U Srbiji je najveći broj Jevreja je interniran i ubijen u logorima Sajmište (kooperativno sa NDH), Topovske šupe, Banjica i Crveni krst, kao i na strelištima Jajinci   i Zasavica u dušegupkama. (Dušegupka – kamino ubica, nejmački Gaswagen je specijalno voziloza gušenje ljudi koje su nacisti i njihovi balkanski slugani koristili za masovna ubistva tokom holokausta.

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) glavni , najstravičniji i najkrvoločniji logori su bili Jasenovac , Jadovno , Stara Gradiška ,Đakovo, Kompleks koncentracionih logora Gospić—Jadovno—Pag, poznat i pod nazivom Gospićka grupa logora,Logor Stupačinovo (sastavni dio kompleksa logora Gospić—Jadovno—Pag), Jstrepsko jedan od nekoliko dječijih konc logora, etc…

Iste države repetiraju konc logore na području Bosne i Hercegovine nastavljajući velikodržavne projekte na principima navedenih logora.

Dvoumimo se da damo stručne kvalifikacije rvatske i srbaljske podrške genocidu i teroru izrailjskih cionista i fantomskoj , nepravednoj i kolonizatorskoj državi Izraelu.

Postoji više mogućnosti stručnog i kvalifikovanog povezivanja:

-iskustveno poznavanje suštine i problema genocida sa stanovištva državnog terorizma,

-podržavanje Izraela kao opravdavajući faktor za svoje genocidne i teroriastičke nakane prošle , sadašnje i buduće,

-ksenofobne , rasne , nacističko-fašističke, arijevske predrasude prema Palestincima, Arapima i muslimanima,

-uvlaćenje u dupe SAD , glavnom svjetskom teroristi i masovnom ubici poslije drugog svjetskog rata,

-djelovanje i obećanja cionističkog lobija u povoljnijem pristupu cionističkim međunarodnim finansijskim fonovima ,

-pristupanje nekoj novoj međunarodnoj globalnoj podijeli svijeta u kojem će cionisti, Vatikan , SAD , radikalni anglosaksonski zapad u sprezi sa naci-katoličkim sistemima vladati svijetom na principima propalih krstaških ratova

i najmanje moguća solucija :

-iskup vlastitih holokaustnih i genocidnih grijeha iz II svjetskog rata.

Da zaključimo:

-Poltronsko , režimsko informisanje se zasniva na lažima, poluistinama , tuđim problemima , minornim događajima i jedinkama , da skrene pažnju sa glavnih režimskih problema.

A pučanstvo ko pučanstvo. Ispranog mozga zabije glavu u opijesak i muči dok komšiji crkava krava. Kad crkotine dođu u njihov realni svijet i živote sve je kasno.

Nastupi pomor svinja , pučanstvo slavonije na ivici egzistencije , poplave poruše neizgrađene zaštite, umjesto zemljotresnih šteta saniraju se džepovi vlastele i oligarha, dalmatincima se porezima otima turistička pogača i svede se na škuru pogaču…, kuka se o migrantima , a da nije njih privreda i ekonomija u svim sektorima , javnim i privatnim bi propala.

I sada se javlja taj bosančeros ,da ustupi svoje usluge narodu kojeg cionisti uz pomoć zapada, u udruženom zločinačkom poduhvatu ,tlače ubijaju i otimaju zemlju sa krajnjim ciljem nestanka jednog naroda.Zvuči poznato zar ne?

I kada jedinka prepozna ono što je doživjela njegova zemlja i hrabro , emotivno i ljudski , ne bježeći od odgovornosti , ni civilizacijske ni Božije , i ponudi sebe i svoj život za pravdu postaje prijetnja svjetskoj i (h)rvatskoj nacionalnoj opstojnosti.

Zvuči poznato zar ne?

Prije skoro dvije hiljade godina ti jevreji na krst nabaciše njihovog najvoljenijeg zemaljskog sina ( krišćanska terminologija).

I on je kao jedinka zagovarao borbu za pravdu, red i zakon.

Moj unuk Vanja danas slavi dvanaesti rođendan

Slika može predstavljati 1 osoba, dijete, učenje i tekst

Slika može predstavljati tekst


Maltene , od dana kada nas je obradovao svojim dolaskom na ovaj svijet , nisam imao dileme da će moj unuk krenuti očevim i djedovim stopama.

Kao trogodišnjaku djed mu je bio najomiljenije platno. Šarao je ratne indijanske Sijuksi-sijuks boje na licu , kosi , tijelu i rukama , djetinje blesavog djeda. Rjeđe je sebe šarao , jer je mamica , doduše rijetko , ali uvijek opravdano , trenirala vokalnu strogoću. Već tada je platno bilo nedostatno za njegovo umijeće.

Pod, zidovi , stolovi u djedovoj sobi i ateljeu , a poslije u galeriji su doslovno bili preplavljeni ” jarko ekspresivnim i naturalistički živim i vrlo tečnim umjetninama . Poslije njihovih druženja sve je ličilo na haos , poprište i akvarelno – akrilno klizište  kistova, boja i platna . Svaki korak bio je poguban za higijenski izgled odjeće i obuće slučajnih i namjernih prolaznika. ( Djed je tada izbjegavao uljane boje zbog trajnijih posljedica po okoliš… Uh kakav bi to dopunski  merak i haos bio.)

Kao što pretpostavljate unuk i djed su bili namjerni prolaznici u tom svijetu skliskih  boja.Što više boja na rukama , tijelu i odjeći je bio znak da su se iskreno trudili postići sklad kista , boja , duše i tijela.

Ne znam da li je slikarstvo dobra i olakotna , ili teretli pasija, ali dijete kao i odrasli istrajavaju na odabranim putanjama.

U svakom slučaju njihov odabir je posebno , zadivljujuće i sanjarsko iskustvo i osebujno poimanje svijeta i koloritni bijeg od sivila stvarnosti. Nadam se da će u mojim godinama i sin i unuk reći :

-Zaista je bilo vrijedno truda , prljavih ruku , zaljubljenih pogleda i umjetničkog nereda koji obavezno prate boje , grafike i slike, …i još štošta lijepoga i nježnoga.

Čestitam dušom i srcem punog nježnopg voljenja , djedinom umjetniku na prvoj međunarodnoj zahvalnici / nagradi.

Ah , nikako ne azaboravljam . I rođendan mu je danas.

Sretno ti bilo novo ljeto, mili dječače .

Samo nastavi kao i dosad , život će biti lijep , milostiv i nećeš imati bojazni. Zbog tvoje blagosti i dobrote Bog Milostivi će te čuvati od zla.

A djeda će , uz Božiju pomoć , kada mu dođu anđeli , miran i zadovoljan otići na počinak , jer mu je za života podareno mnogo ljubavi , milosti i radosti.