Mesije ,sveštenstvo i knjigovođe

 

Dosadno nam bilo. Uzeli Blekijev pojmovnik u ruku da se malo zabavimo. Kad ono hop, sam se riječnik otvori, zalista i zaustavi na pojmu:

 mesija

pomazanik, onaj koji će doći, pomazanik koji će na kraju historije doći da uspostavi kraljevstvo nebesko, spasitelj koji treba da stvori savršen poredak na zemlji, pomazanik koji treba da stvori kraljevstvo nebesko na zemlji.

Tako u Blekijevom pojmovniku riječi natandareno..

Listamo i druge dostupne riječnike i enciklopedije , vidimo  u njima isto piše. Nemamo pojma zbog čega smo uopšte bilo šta tabirili. Jedna riječnik svi rječnici. Jedna enciklopedija, sve enciklopedije. Sveske ko sveske, riječi ko rijeći, neke deblje, neke tanje, sadržaj isti, osim u Vesele sveske. U njima najviše pameti ima, jer su djeci namjenjene.

Pojmovnik ko pojmovnik riječi sipa i ne razmišlja o njima. Samo zapiše i muhura.

Tvorci riječnika, enciklopedija  i pojmovnika su uvijek neki  Buvar i Pekiše. Oni su knjigovođe.

knjigovođa

book keeper,  držači knjiga ,  čuvari knjiga, oni koji vode knjige,  prepisivači.

 

Dakle  posao knjigovođa je da prepisuju stavke, stavku po stavku, red po red, temeljito i precizno bez razmišljanja. Oni ne smiju razmišljati, tako im naređeno i plaćeno.Rade ono što im se naredi. Zato se jadni listač rječnika često nađe u nedoumici.

Nešto kaže da nešto jeste, a to što jeste neke druge knjige kažu da nije. Pa se sve sukobi i pomiješa i u glavi čitača zbrka i nedoumica.

Svete knjige za pomazanika kažu skoro isto što i riječnici, pojmovnici i enciklopedije.

Međutim , imaju tri svete knjige, koje opet nose tri različita pojmovnika, rječnika ili enciklopedije. To znači svetitelji , čitaj sveštena lica , sve sami demijurzi zla , svoje istine imaju i kriju. Opljačkanim urođeničkim i narodskim blagom, nakinđureni, stanuju u rajskim dvorima i ne žele zajedničko pomazanje ,kako to svete knjige nalažu.

Beštija, krvopija pučka, svaka za sebe svoju priču priča. ne obazirući se svete knjige ili  one druge insane,inovjerce.jedni su drugima inovjerci.  Zbog toga riječnike  i ostale pojmovnike niko  nije usaglasio.

Nije im u interesu , svaka stranka na svoj mlin vodu tegari. Kad im prahne ili dosadno bude,ovi  užegli i glavati  pučanstvu oružje u ruku pa nek  se ono kolje, da dokažu ko je u pravu.

Zbog  sveštenstva, ostadoše knjigovođe bez dobre love i vrlo su kivni na njih. Samo da se knjigovođa pobuni ima sveštenstvo glava da boli. Knjigovođa  ima  ko sveštenstva i oni su krvopije.U sprezi sa sveštenstvom i vlastima narodu dronjke mjere.

Tri kitaba tri različita tumačenja.

Judaizam i njihovi sveštenici, sve sam saducej i farizej,  kaže da mesije mogu samo izrailjci biti i samo jevreje spašavati i za njih stvarati kraljevstvo nebesko na zemlji. Poglavito zločinačke cionisti čiji bi pomazanik trebao istrijebiti sedam milijardi nevjerničkih šiksi.

Hrišćanstvo i njihove pape i sveštenici, mračnjaci savleta i pija IX , kažu da će Krist „svetog pavla“  mesije kraljevstvo nebesko na zemlji samo za hrišćane pripremiti. Sve druge nekih  pet , šest  milijardi insana – antihrista  pobiti i poklati . Aferim ti Hriste pomazaniče papinski, ivančice, papise,  i savletov.

Islam i njihovi „ učeni „ ljudi (ilmije) i hodže tvrde da će povratak mesiha Ise sina Merjeminog  označiti sudnji dan i svršetak Univerzuma i uništenje, objene, svih insana i hajvana.

Sve što nam sveštena lica o tome pišu i pričaju nema veze sa nebom i nebeskim knjigama.Oni to smišljaju radi bogaćenja.

To mi iz pojmovnika čitamo ili ne čitamo, zavisno u kakvom i kojem su nas toru „ sveto knjižni „ vlasnici i tumači,  zvijeri krvopijske , lancima i  i belenzucima za lomače  privezali.

Mi kakvi jesmo blesavi i nerazumni uvijek neka svoja razmišljanja na papir bacamo.

Ako postoje raj i pakao, a definitivno postoje, oni su Božanskog porijekla i stvoreni su po mjeri ljudi.

Zašto bi Stvoritelj stvarao neka nova , a različita kraljestva nebeska na zamlji, kad sve svete knjige pišu i neštedimice prijete i upozoravaju da je samo jedno Kraljestvo nebesko , ono Jedinstvenog Silnog.

Naš Bog  Jedini je pun blagosti i milosti . Svoju ljubav i milosrđe poklanja svakom čovjeku, posebice  onom dobrom bez obzira na na bilo kakva razmeđa među ljudima.

Bog Jedini jasno određuje kome će svoje nebeske darove poklanjati pa kroz proroka  nauk svoj saopćava:

4.Blaženi oni koji žaluju;oni će biti utješeni!

5.Blaženi krotki; oni će baštiniti zemlju!

6.Blaženi gladni i žedni pravednosti;oni će biti nasićeni!

7.Blaženi milosrdni;oni će milosrđe zadobiti!

8.Blaženi koji su čistog srca;oni će Boga gledati!

9.Blaženi mirotvorci;oni će biti nazvani sinovima Božjim!

1o.Blaženi progonjeni zbog pravednosti;njihovo je kraljevstvo nebesko.!

(Mat.5.):

Da li u ovim riječima   Boga Mudroga vidite i jednog tumača zla i pokolja, i jedno jedino svešteno lice ili vlastodršca?

Bookmark the permalink.

Komentariši