Efikasnost Erdoganovog fašističkog sistema

Turska napala naftna postrojenja pod kurdskom upravom u Siriji, Erdogan: “Nećemo stati”

Navodno ” zračna operacija nativa “Kandža-mač” uslijedila je kao odmazda za navodni teroristički napad kojeg su navodno izveli članovi PKK/YPG-a izveli 13. novembra u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal i u kojem je ubijeno šest osoba, a 81 osoba je povrijeđena. 

Sad nam se prosvijetlilo kako i zašto je turska DB za petnaest minuta po izvršenom činu otkrila i uhapsila teroristkinja Ahlam Albashir koja je u nedjelju izvela teroristički napad u istanbulskoj četvrti Beyoglu. U izjavi policiji je “kao” kazala je kako se organizaciji priključila preko svog momka, također pripadnika terorističke organizacije PKK/KCK/PYD/YPG, kojeg je upoznala 2017. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Takođe nam je jasno zašto je Ahlam Albashir u “pomno planiranoj akciji ” , čitavo vrijeme bila u vidokrugu “slučajno” postavljene kamere i kao glumica il’ starleta radila selfie za turske službe bezbjednosti. Ujedno ” oduševljava ” nas njena hrabrost da se vrti u najužem krugu zločina , kao i “brzopotezno ” hapšenje šestorice sirijskih državljana , “organizovane teroristilke frupe” .

Ovakve efikasnosti bezbjedonosnih organa koji su u roku pola sata imali sve informacije, dokaze, snimke, dokumentovane činjenice, izjave i ostale relevantne dokaze nisu viđene ni u Staljinovo , ni u McArtijevo vrijeme, niiti bilo kojeg satrapa i tiranina.

Aferim za Erdogana i njegove bezbdenjake.

Nećemo se igrati Teorija zavjere i upitai rati na turske bezbjedonosne organe. Nismo frajeri ; nemam dokaza , a i mrak u Turskoj , kao i svugdje u demorkatskom svijetu m lako guta insajdere koji šapću informacije.

Bookmark the permalink.

Komentariši