Iza Neptuna se nešto zloslutno nalazi

 

Kako umuju umni neumnjaci iza Neptuna se nešto zloslutno  nalazi.

 

Istraživači su sada više nego sigurni da se Planeta devet Sunčevog sistem krije negdje na periferiji, ali je nemoguće otkriti korišćenjem postojećih teleskopa.

U ovoj vrlo nepismeno  koncipiranoj rečenici uposlenika Radio.S i ev. istraživača  kriju se dvije gluposti.

1.Sigurno je uvijek  sigurno. Nema manje ili više sigurno.

Može se sumnjati u ispravnost tvrdnje, a ako je nešto sigurno, ne može biti manje ili  više sigurno jer je istinito.

 

2.Huble svojim pogledima , bez ikakvih problema ,prodire i snima nebeska tijela slična tzv.Planeti 9 ( čak i mnogo manje) a koje su hiljadama svjetlosnih godina i daleko od zemlje.

Ipak pretpostavlja se  (skoro je sigurno / ma bjaž’ ba!) da je ta planeta 10 puta veća od Zemlje i da je od Sunca udaljena 602 AJ (kažu otprilike ,ali tačno toliko).

Baš su pametni.Ne znaju gdje je, ne vide je, ne čuju je, ali u bocu odrede parametre.

 

Smatra se da je ta planeta, nazvana Planeta devet, 10 puta veća od Zemlje, 20 puta udaljenija od Sunca nego Neptun i da je najudaljenija planeta u solarnom sistemu. Iako postojanje Planete devet tek treba da bude zvanično dokazano (aha,kak’ ne!), ti isti  istraživači snažno sumnjaju da postoji tako velika planeta koja se tako vješto  skriva na dalekom rubu našeg solarnog sistema.

Ovaj izraz „ snažno sumnjaju da postoji“ je veoma nespretan i nejasan i vrlo glupav.

Čuj molim te snažno i čuj molim te sumnjaju da postoji.Znači snažno ne  vjeruju da postoji,a tekst slavi postojanje.

E sada dolazimo do bibera po pilavu.Skoro pola milenijuma ( a po nekima još od Babilona)  se traga za Planetom X , a eto izgleda da su na tragu Planete 9.

Mi vam sada nećemo objašnjavati kakva je razlika između X (iks) i X (latinsko 10), jer se neukima i nepismenima može zavrtjeti u glavi,od njihovih lažnih teorija.

 

Kažu,ako su ove planete tamo negdje, ili samo jedna od njih moglo bi se objasniti zašto je solarni sistem pomalo van ravnoteže. U većini zvijezdanih sistema, okolne planete imaju tendenciju da se rotiraju u skladu sa svojim Suncem. Međutim, u našem solarnom sistemu, planete su pod uglom od šest stepeni od svoje ose.

Međutim . da se planete ne vrte tako kako se vrte,zamantalo bi im se ,  katapultirale bi se iz svoje orbite i nastao bi nered.

 

Dakle, kako god ga zvali ,takozvani nevidljivi  planet 9. je pravi smutljivac.Pravi pometnje sistemu koji je star 4,5 milijardi godina.

Nije ni čudo šta ga se hablečine plaše.Jer ako se tako vješto skriva,a napasnik je,tko zna šta mu može dunuti u nevjerničku tikvu.

Možda organizuje reli kroz sunčev Sistem ili kakav maskenbal sa vatrometom u kojem se Zemlji loše piše.

Srećom,zahvaljujući Višoj sili još uvijek je pod kontrolom.

No, kada  toj istoj Sili  bude previše  zla koje ljudi čine,možda tu ,još uvijek nepostojeću,  planmetu 9 ili X   pusti s lanca.

Tada nećemo imati vremena ni da je zraknemo.

 


											
Bookmark the permalink.

Komentariši