Dodik , transporteri , droga i recesija

Od kako su Interpol i druge međunarodne sigurnosne agencije za borbu protiv organizovanog krominala , prvenstveno na narko tržoštu , prvolale aplikacije narko klanova , dešavaju se čudne stvari sa finansijskim tokovima porodice Dodik.

Prvo ih je Lukač obezbjedio transporterima . Od koga i čega to je već stvar neprovjerenih informacija , nagađanja i kuloara. Od straha od Interpola, do borbe među narko klanovima, na domaćem i balkanskom tržištu.

Ono što je sasvim izvjesno je da je Dodik Likvidatura & Co u velikim finansijskim problemima , kojima više ekonomski sustav takozvane republike srpske ne može zakrpiti. Priliv kapitala je zamro.

Prvo je očeva ljubimica ugasila restoran za povlaštene jer otac više nije u mogućnosti plaćati zakup od DM 36.000 mjesečno jer su dilovi posredstvom međunarodnih policija postali usko ogranileni.. Potom je epski najavljivana “mega” projekt UNA TV zapala u finansijski kolapa .Zbog nedostatkha bnovčane mase otpuštaju se Unini saradniici svih profila u Sarajevu , Zagrebu , Banja Luci , Beogradu …

Dodiku ni njegovi “kumovi ” više ne vjeruju . Traže garantna pokrića u vidu nekretnina. Državni aparat , svjestan gubitničkog sraza na slijedećim izborima , ne želi se dodatno uvaljivati u kriminal , jer će vrijeme za počaganje računa uskoro doći. Dodikove finansije pred kolapsom. Ni djeca mu više nisu aktivna na mrežama . Utihnula bahatost i nedodirljivost. A to je tek početak.

Ni masovni priliv inflatornih bonusa ne može začepiti finansijske rupe glomazne hobotnice koja decenijama cijedi manji etnitet (prvenstveno) .

I normalno Dodik poziva u pomoć svoje fašističke saveznike HDZ i SDA . Čović i Izetbegović kao vazali poslušnici priskaču u pomoć . Izetbegović poznata trezorska kukavica se junači i želi da ratno- huškački prebrojava one ovce iz tora koje su uz njega. Čović i dodik mu uzvraćaju i time zamajavaju javsnost , dok njihovi kriminalni timovi i dalje pustoše Bosnu i Hercegovinu.

Inflatornu dobit prelijevaju direktno u kase svojih umreženi kriminalnih grupa.

Daleko od očiju javnosti ministar finansija i trezora BiH (HDZ) Vjekoslav Bevanda osvjedočeni kriminalac i u komunizmu i post komunizmu , “daleko od očiju Vijeća ministara BiH i javnosti, prenosi svojom Odlukom nadležnosti sa države na entitete i Distrikt Brčko”.

No to je tek mrvica u željama Dodika i njegovih pulena. Oni ciljaju na mnogo , mnogo više. Oni ciljaju na 15 milijardi EUR-a iz novčanih rezervih Bosne i Hercegovine koje su u inostranstvu. Žele povrat tog novca u zemlju , d abi ga prije izbora i eventualnih teritorijalnih razgranilenja oteti od suverene Republike Bosne i Hercegovine i njenog naroda i preraspopodijelili na oligarhiju tri nacionalističko šovinistička nivoa.

Ako mafijaške nacional šovinistička hobotnica ne ućari do izbora mora da bankrotira ili da se seli. Jal vam Bosne , jal u zatvore. na volju im.

Gdje je to aktivno , nezavisno novinarstvo da ukaže na ogromni kriminal koji se sprema? Gdje je visoki predstavnik da zaustavi razvlašćivanje Bisne i Hercegovine i oduzimanja joj Ustavim zagarantovanih prava?

Bakir i prebrojavanje

Sinja kukavica i lupeš bi da prebrojava koji su snjim.

Pametni sigurno nisu. Jer da ima pameti Jahići junior ne bi svoje porijeklo odavao javnosti . Naime ni jedan aga , beg ili bogati posjednik ne bi vršio prebrojavanje ljudi, jer znaju da se prebrojava stoka za klanje ili ona koja se u torove uvodi.

Za Izetbegoviće nam je to normalno . Nikad nisu begovi bili. Šta oni znaju kako plemenitost razmišlja.

Njemu se odmah priključio onaj IZ udbaški žbir Kavazović. Gdje je on čitavo vrijeme od kada je na čelu IZ? Samo par mjeseci prije izbora poziva na jedinstvo i milostivost među gladnim, opljačkanim i od hunte kojoj se priklanja ubijanim vjernicima. Gdje je ostalo vrijeme. U pljački , talovima sa vlastelom i podramljivanje hudog pučanstva. Ko da je pogan i licemjerje briga za pravovjerne?

Zulumćari , pljačkaši , kriminalci zar vam nikad nije dosta ?

Nećemo pitati : gdje će vam duša (?) , jer očito je da je nemate.

Preminuo Željko Raguž mrzitelj Bosne

Još jedan mrzitelj Bosne nije doživio zlo koje je nijetio Bosni i Hercegovini . Jedan po jedan odlaze. Nek im je sretan put. Trebaće im sreća . Tamo gdje odlaze je mnogo paklenije nego na ovim vrućinama.

Svi temeljni mrzitelji Bosne i Hercegovine se već odavno pržunaju i pravdaju : ” Nismo mi pravi zlo , naše pučanstvo je. “

Aha , to im je plaho opravdanje.

Ko je slijedeći? Pretpostavljano neki od izgubljenih narkomana i neoprane pogani.

Kandidata ima mnogo. I u Bosni i lijevo i desno od Bosne. Neka se zamisle , vrijedi li mržnja i zlo? Imaju potomstvo . Bosna opstaje , a zlikovci i njihovo potomstvo nestaju u paklenoj vatri.

Tako vam to ide!

Vi zlo i nered na dunjaluku , Nebo vas dobrano uvodi u red i vraća vam po zasluzi .