Kreacionizam i scientologija

Naš obračun sa bogohulnicima je nekad težak,nekad lak. Ponekad se oni sami  sobom ili između sebe pokrhaju i obračunaju.

Kreacionisti su nova ubleh sekta poput scientologa.

Šuplja,bljutava i nehumana priča;i jedna i druga.

Ma,nije to ni šuplja ,bljutava i nehumana priča, jer se i u Borhesovoj priči ponekad potkrade riječ od značenje.

To je čisti kužni smrad.Jedino nam nije jasno kako se neki  jadnici za to lijepe. Beznađe na koje ih Vatikan tjera.

Odavno se ne vjeruje u Vatikan.Kako ćeš bolan vjerovati u Vetikan kad  te sa centra sikstinske kapele onaj peder Mikelanđelo  promatra i mjerka.

Scientologija

Scientiologija je ostavština pisca naučnofantastičnih romana,anonimusa kojeg niko više i ne pamti.Njegovi suradnici osnovaše Scientološku crkvu.

Crkva znači Božji dom ili zgrada namjenjena hriščanskom bogosluženju. U scientološkoj crkvi ni zrnca pjeska Božijeg nema.

Scijentološka religija je podređena čovjeku koji glumata sveštenika, bogohulniku , prevarantu i novcu.

U toj crkvi su prisutni svi elementi visokog profita. Osnov  religije su zakoni o zaštiti autorskih prava i zakoni o poslovnoj tajni.Zakoni su zasnovani na prinudi i ucjenama članstva i okoline u svrhu pribavljanja novca i bogatstva za novepečeno  svaštenstvo. I doslovno i figurativno. Ovce se uplele u organizovani kriminal koji ih i striže i muze i na kraju iscijeđene ubija..

U blagodatima ucjena  uživaju samo čelnici „ veliki sveštenici crkve“ kao i svim ostalim religijama.To je jedina dodrina tačka scientologije sa  drugim religijama . A ovce ne vide i samo,kad ih stisnu bleje i snimaju filmove.

Stupidarno je u tom okruženju propagirati ideje da je čovjek u osnovi dobar. Niti jedan jedini scientološki sveštenik se sa dobrotom ni u snu nije susreo.

Ono; čovjekov opstanak ovisi od njega samoga  i njegovim zajedništvom sa svemirom ne bi prošlo ni kod ameba , pa čak ni kod Darvina . Šekspir i Dante su suviše lukavi i morbidni bili da bi nasjeli na petparačke štosove.

Zaključak se sam nameće: U scientologiji nema mjesta za Boga i Hrista .

Ljudskost,pamet,dobrota i ljubav nisu još uvedene u scientološki riječnik .Zapravo scientolozi se trude da ih izbrišu iz svih rječnika svijeta.

Definicija scientologije kao sekte se može definisati u jednoj rečenici:

Scientolozi hule na Boga , zavode i ucjenjuju ovce i zgrću njihove novce.

Kreacionizam

Kreacionisti hoće da nas ubijedi da su svijet,univerzum i civilizacija stari cirka(us).ba  6.o19 godina.Kontaju,valjda, svijet malouman oni poveslali svu pamet svijeta,pa mogu bijele bubrege za pamet uvaljivati.

Otvorismo bibliju i pobrojasmo Metuzalema i glavne mudrace i pokoljenja do Abrahama i izbrojasmo 35.ooo ,a od Avrama  do Hrista 6.ooo godina.Dakle,za kreacioniste vrijeme do Avrama  i poslije Hrista ne postoji.Zagubili 37.000 godina.Nije to ništa,sekunda jedan,naravno u kosmičkim dimenzijama..

Još jedan biser-prilog njihovoj nihilističkoj teoriji:tanji od natajanje teorije univerzumu haosa i demiurga.Nisu ni orginalni,hoće se reći neuspjeli plagijatori.Mnogi su u vremenima od pisane historije do danas jasno postavili temelje haosa i demijurga.To nema vezesa Božanskim stvaranjem koji je osnov Univerzuma i religije.Samo pismo je višestruko starije od njihovih ciljnih godina.

Oni hoće ex nihilo da zgrnu novac.

Najveći domet im je vjekovn0 bezupješno traganje za Nojevom barkom po nevelikoj planini Ararat.Pošto u tome nisu uspjeli pokušavaju napraviti vlastiti prototip Arke  vrijedan  80,000.000 (osamdeset miliona) dolara.

Koji idiotluk i bezočnost  praviti daščaru za taj novac dok Afrika umire od gladi.Neće ono dati novac za tu bedastoću,nikako.Utjerat će to od naivnih stada poput mafijaških ili poreznih utjerivača dugova.

Svaki razuman i dobar čovjek bi 80.000.000 uložio u profitabilni posao i od dobiti hranio pola Afrike.A svijet je dužan toj napaćenoj krvavoj Africi milijarde puta više.

Dakle sveštenstvo kreacionista huli na Boga.Naveli smo primjer iz koga je očito da ubijaju mininimum 6.000 ljudi mjesečno.Njih to ne interesuje.Novac  žele i zato zavode ovce i otimaju im novac pozivajući se na Stvoritelja  i bogate se.

Jadno i čemerno bilo.Svaka riječ o scientološkoj crkvi se može primjeniti na kreacioniste.Isto tako i riječi o kreacioniste na scientiologe.

Nećemo više o ovim bljutavcima i poganima riječi trošiti.Ne zaslužuju,jazuk i ovoliko.

A iza svake  okuke ovce vreba nova religijska sekta.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši