Najveći gubitnik izbora 2022. je Fahrudin Radončić

Mnogi tvrde ili pomišljaju da su Bakir Izetbegović i SDA najveći gubitnikci izbora 2022. godine.

Mi se ne bi složili sa ovom konstatacijom. Bakir je pored minornih , sumnjivih iskoro nikakvih moralno etičkih kvaliteta i onakve žene bilo suđeno da jednog dana zajedno sa SDA strmoglavo hekne sa nezasluženo visokih pijedastala koje je njihova dinastijska bahatost projicirala. Eh da je u narodu bilo pameti da se to na vrijeme desi i da nikad ni ne pomisle birati Jahićije, pardon zalećesmo se prije vremena odnosno Izetbegoviće.

Radončić ili kako ga Izetbegovići / Jahići tituliraju ” udbin Šćepo ” je čovjek koji je u predvečerje agresije na BiH, sa ruksakom na leđima , kažu po nečijem nalogu ( mi tome nismo nazočili pa to ne možemo potvrditi ), šljegao na sarajevski asvalt.

Kako je čovjek koji se oženio da bi imao krov nad glavom uspio doći do enormnog bogatstva i zahvaljujući njemu do visokih političkih i inih pozicija ne smijemo pričati , jer kao autsajderi nemamo konkretnih dokaza . Stalna Radončičeva sudska ročišta o dokazivanju nevinosti ili krivnje su simptomatična , sumnjiva i nalažu stalna preispitivanje pojma presumpcija nevinosti ali i opomena da se u BiH novcem i pripadnošću određenim krugovima i klanovima može sve završiti.

No , to u konačnici skoro nikad , ništa ne pomaže.

Čim progovori jezičko fonetska vokacija Fahrudina Radončića namah pokaže da je Sarajevu i Bosni strano nametnuto tkivo. Kasno je shvatio da da narod ima pamćenje . Radončić nije ni ono što SDA naziva Bošnjacima . On je ortodoksni Crnogorac koji se javno zaklinje Crnogorskoj himni Oj svijetla majska zoro i novac iz Bosne polako prebacuje izvornoj domovini .

Na pređađnjim izborima Fahrudin Radončić je polučio katastrofalne lične poraze za predsjedništvo BiH i to u utrci sa bezličnim protivnicima.

Kolabriranje sa Čovićem i Dodikom , “druženje ” sa osuđenim narko dilerom Keljemendijem i na svjetskom nivou uvijek sumnjivim Đukanovićem ( između ostalih po BH jstvarnst opasnih likova , narod je konačno ocijenio na pravi način.

Nikako nam nije jasno kako je dotični uspio uzvući silne desetine (?) miliona iz BiH i plasirati ih u mnogobrojne investicije u Crnoj Gori, a da na to niko nije obraćao pažnju.

Nije pomaoglo ni novo ašikovanje ” kofrčavog čovječuljka ” ( nahalska odrednica ) sa Islamskom zajednicom. Milionski iznosi odnarodovane love se pokazao kao propala investicija , što je bilo za očekivati jer su Izetbegovići podjarmili islamsku zajednicu prvih godina agresije na BiH .

Megalomansko zdanje sujetnog , polupismenog i osvetoljubivog osnivača SBB , Avaz kula će , vjerovatno , ostati upamćena kao sarkofag jednoj umišljenoj veličini i dokaz da se čojstvo i pomen u narodu ipak ne može novcem kupiti.

Ipak , Crnogorcu ostaje utjeha da se može povući na Crnu mambu i šmrkati do kraja života. Da ne bude zabune : šmrkati suze zbog polučenih katastrofalnih neuspjeha na političkim i drugim životnim poljima . A šta ste vi mislili? Nalet vas bilo , baš ste minuciozni i maliciozni!

A možda imate pravo jer izbori 2022.

– Radončić ….. o punti

-SBB – ………….. o punti

A dvije nule su oznaka za stat pa plakat,prostor. Više nego bolno i porszno , baš za šmrcanje ; suza dakako. I emojte da bi nešto opskurno pomislili, ako mislite mislite glasno i jasno kao narod o Radončiću i SBB.

Bookmark the permalink.

Komentariši