Prljavština je pola zdravlja i kulture / I Dio

 

Dođem u neko doba sa kuluka vrlo umoran.Uđem u kuću.Ako imam koga za poljubiti poljubim. Onako sa vrata i ovlaš, još malo pa reda radi. I onda skinem cipele. Joj rahatluka majo mila, ne m're se ta sloboda naopisat. Poslije još devet sati, na moju radost i naravno cipela one mogu da dišu. Ma ne da dišu ,one plivaju od od radosti.

Dok one plivaju i moje oslobođene noge ,ljubavnim korakom tanga me vode u moju gasulhanu gdje imam dvije mogućnosti. Biti sebićan i samo nogamo prištiti ugodno druženje sa vodom. Biti velikodušan i cijelo tijelo obradovati opuštajućom blagodati vodenom masažom.

Neće ručak nigdje pobjeći ako petnaestak minuta odovijim za milost tijelu i osvježim ga i mirisima prirode ga obojim. A i ženi preko puta sofre ću ljepše mirisati. Možda mi se i posreći .Nema tada hanuma izvlakušu da je  glava  boli. Zna da je sevap čistoći sadaku udijeliti.

Što je najbitnije neće mi noge tuknuti na kiseli kupus, a tijelo na prdež krepane mačke.Cipele će se malo odmoriti i ispustiti nešto nafajtovanog smrada, što tukne na mjesečnicu.

Petnaest minuta logodnog  opuštanja, a ti hajruješ ugodnost, zdravlje, miris, čehru i pride žena koju voliš , i želiš da ti prede ko ptica pjevica joj,mamo mamice.

A opet na ekranima gledam svašta. Mnologo loših, krvavih a i gadljivih stvari. Čovjeku pamet da stane kakvih sve zvijeri i hablećina ima. Zbog toga je kontakt sa ekranskim dušmaninom sveden na prijeku potrebu. Isti slučaj kao sa ćenifom; samo kad baš moraš.

Rezolucijom broj 1 (jedan) uduge kućnih korisnika staklene uslužne djelatnosti pod nazivom  onostrano , se izričito zabranjuje kontakt sa sadržajima takvog tipa. Godine nisu faktor obveznosti. Svako ko se može uspeti na šćemlijicu i se zna priključiti na takarli staklo, ni za živu glavu nek ne okreće tandarli strane.

A šta ako se desi sudnji dan a ti ne znaš za to. Još bolje, možda me profuli. Ono kad bi se zezali!

Ako kojamet dođe , šta će ti ba staklena kutija. Ima ljepše , a bogami ima i gore pržunastije mjesto. Nema tu biranja,a ni plava koverta sa svim blagom svijeta tu ne pomaže.Ideš tamo kamo si sam sebi za života pute pripremio.

I na onom prelijepom mjestu, a i na onom vrelom mjestu će se čovjek  zabaviti .

Sretni i dobri ljepotom i blagodatima  novog dunjaluka.

Bogati suilnici  i mahom vlastohlepni  će se sobom zabaviti. Nigdje hlada ni vode,a prži li prži ,Treba odraditi zemaljska mučenja i pijenje krvi. Nek osjete pakao koji su svojim podanicima prinosili.

No odsmo mi daleko od kućne idile okupanih i mirisnih bića što  ljubavlju i molitvom svoj život grade i poštuju.

Svaka slika ima svoje naličje, jer sve je u parovima.

Ta slika je nešto bljutavija i zato ćemo je odvojiti od ove.

 

/ Nastavak slijedi  u 17 00 /

Bookmark the permalink.

Komentariši