Ubice ljudskosti i proljeća 1968.

 Ave Ivane,Pavle i Savle, Inoćentije III,Grgur IX,Ivan XXII,Bonifacije IX,Pie IX,… morituri vestri salutant , optužuju i proganjaju.

Ave Pavle VI,De Gol,H.Vilson.L.Brežnjev,L.Džonson… morituri mladosti, pražani,parižani, ameri,tuto mondo vestri salutant,optužju i proganjaju.L.Džonson još i J.F.Kenedija na duši nosi.

Drama se ne piše da bi se čitala,već da bi bila prikazana.

Još prije tri-četiri milejnija su poručuli starograci. Rimljani,Vatikan su slijedili njihove upute.Samo su tragičku radnju,patos i smrt doveli do neslučenih granica.Svojstveno i jednoj i drugoj je da su sve uloge igrali muškarci.Postoji mala razlika između starogračke tragedije i kasnijih tragedija.Starogrci su svoje lice pokrivali maskama,Zapadnjaci nisu.Grčka tragedija se bavila svojom historijom i mitovima.Zapadnjačke tragedije su se bavile stvarnim vremenom i događaje i po potrebu usmjeravali novoi stvorene mitove u pravcu koji im odgovara.

Mnogu mladost smo ubili Mnogu mladost smo ma obelisk nabili, hvali se Vatikan.Zapad – pentagram kliče u ime našeg poretka.Grdobine likuju – okužili smo Isusovo biće i u njegovo ime – mnogu smo mladost protjerali,još više mladosti silovali,a nebrojnu nestali,iscjepali iz stranica historije. Zlo slavi, kliče,ceri se,rub-histerije, trijumfalne dveri otvorene su za zveri.

Slike tragedije se nastavljaju,ona ne posustaje.

 Budi se i pretamna zvijer prastara,bludnica ispod sedam rimskih brda ,probudi  pentagram preko bara ,probudi  pirinejsku inkviziciju tvrda,probudi  avet bartolomejske noći krvave, probudi  bludnica šestorokrakog krsta,probudi vlasnika slobodnog Kongo države,probudi  staljinova gulag sorta tenkova ,probudi  svu sila zverinje moći.

Nove građevine,krvave spomenike slavu Vatikana da bi proslavile.

 Da to su im učinili,borci za novi svjetski poredak,UN borci ,bolje reci SAD,Velika (Ha!Ha!Ha!) Britanija,Francuska,Njemačka,Španija,Belgija,Italija,SSSR…u ime mira i svjetske sigurnosti,uglavnom oni oni koji zapad smatraju kolijevkom civilizacije!?

Odgovor na ta bulažnjenja je dao Mahatma Gandhi novinaru koji ga je pitao.“Šta mislite o zapadnoj civilizaciji?“

“Mislim da je civilizacija na zapadu dobra ideja.“

Sasvim iskustvene i iskrene riječi umnog čovjeka.Ali ko njega šiša,on je samo slabašni urođenik tamne puti.

Podsjećam da je jedan drvodelja prije dvije hiljade godina napravio kolijevku savršenu po mjeri  zapadnu civilizaciju.Nije je uspio prodati.

Šta više,njrgov zaprisegnuti gonič  i ubica pravovjernih  Savle,potonji samoproglašeni apostol Pavle,uz pomoć farizeja i inkvizicije je spalio drvodeljinu kolijevku i druge radove.Potom je svaki iverak njegovih autentičnih civilizacijskih tvorevina božanskog porijekla na lomače bacao.Jošte – i svaku pomisao na život dostojan čovjeka u verige,okove bacio.

A oni se i dalje kunu u tog drvodelju i uvijek čine to što čine u njegovo ime.O moj časni, prečasni Judo gdje si sad?

Ostarjelu djecu cvijeće više ne možete tako često sresti.Kriju se; mahom ušlagirana,još uvijek-ponekad maštaju o ljubavi i cvijeću.Ako ih i sretnete nećete ih primjetiti,utopili se u nadolazeću masu ušlagiranih. Vidjevši da droga nosi ogromni profit  proširiše tržište na cijeli svijet.Kolone ušlagiranih pristižu na vrpci koja ne može sve ponijeti,neki se u mimohodu predozorinasti odbacuju u tamu.U SAD više od polovine stanovništva je ovisno od neke droge,još jedna četvrtina je redovni konzument.Kod nebjelačke populacije,posebno crnih ljudi taj procenat je još katastrofalniji.To jasno govori da Kyu-Klux-Klan nije mrtav već se preselio na više razine,bliže mentorima.Nemojte da vam Obama zavara.Da li se sjećate lutkarskih predstava iz djetinjstva kojih više nema:Lutke na koncu.Pa,nekako je i njegova put,recimo,sumnjiva.

Tajac,mnogo boli izvrištane.Tišina,mnoge su suze,izbrisane.Izvrištane i izbrisane u tami zla za koji niko ne sluti ili da vidi nikako neće da postoji.A stvarno postoji  u tami gulag  razvitka  group,kojoj je Guantanamo djećiji vrtić sreće.

Još uvijek neka majka-neki otac-sestra draga,brat ili uplakano dijete  za nekim traga.

Mnoge su ljubavi u bol zavijene,mnoge su kičme u okove savijene.Mnogo djeca siročadi ima,

nikad ne rekoše to njima i svima.

Svijet vraćen,zastao u doba inkvizicije trajne, koja nikad nije ni otišla ni krila svoje tajne.Sve su opoganili zli ljude,da noć svijetom bude.

Kao i uvijek slijedi okivanje,sleđivanje i ispiranje svijesti.

Zamrznuto stanje povijesti,to vam  inkvizicije,bilderburga i trilateralaci

,ne prestajući ubijati poručuju:

Novi svjetski poredak sve je!

Ne vjerujte jer vidjeste ubijanja i smrt,ne vjerujte jer oni grade grobnice i okove!

Kada vam babilonska i sedmobreška davalica za novac i trabanti braneći nova klanja kažu.:

Vama gradimo mir i sigurnosti.

Ne vjerujte jer znajte blaga traže za lomače nove!

Mnogo će toga biti  nepovratno izgubljeno ,turobno nestajući u mraku dana koji dolaze.

A u tim danima:

Na zapadu ništa novo.A Boga mi moga Jedinog ni na Istoku.Takođe ni na sjeveru. Još manje na jugu.

Radi razaranja i zaborava ,drogu – neštedimice i nasilno,besplatno naravno uz ekstra profit,bez muke-bez rada vlastodršci i sljedbenici Vatikana –  uvlače u živote cvjetne mladosti,koja polako srlja i vene u ponorima njenog pakla..

Pakla onih sijaset vrsta droga koja se davala onoj drugoj uništenoj mladosti.Mladosti koju su slali u rat da ubijaju goloruke i nevini narode.Da napalmom,inim bombama i hemijom,mecima neljudski-zvjerski ubijaju ljudskost.

Djeca neka,skoro maloljetna slana u rat, drogama kljukana da zaborave strahote djela  koje čini u ime pagana i njihovih lažnih bogova.Vrlo malo te djece se oporavilo.I danas ih viđate.O žalosti i tuge! Zlo vlastitu u raskošnim krvlju popločanim domovima ostavilo.

 Mahanje biblijom,palicama ,ubijanje drogama, kaldrmom i ulicama.Nestajanje,zaboravljanje bez buđenja,u potiljak odstojanje bez suđenja ,mecima slanje svecima,sasvim od-oka,u četiri oka bez svjedoka

 I neko ima pravo da govori o milosrđu i da se pitate  kuda su nestala djeca cvijeća.

Bookmark the permalink.

Komentariši