Slučaj gradonačelnika Zenice Fuada Kasumović

Nismo upućeni u deševanja u krimalnom miljeu vlasti u Zenici, ali zapamtili smo detalj stvaranja Seke II.

 „Mersija Kasumović, supruga gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, imenovana je u februaru ove godine na mjesto direktora Zavoda za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona.“

” Utvrđeno da je Dom zdravlja Zenice u proteklim godinama sve do danas medicinski plin – kisik nabavljao od firme koja nije registovana u Agenciji za lijekove BiH za distribuciju i proizvodnju medicinskog plina – kisika.”

Da li to znači da treba provjeriti diplomu direktorice  Merse i njene netzakonite radnje?

Onako usputno, nemamo informacije da li Kasumovićka zaranjuje da je oslovljavaju sa gospođom jer nas gardom i bahatim stavom i sprečebnim iugledom podsjeća na negospoju Izetbegović.

I napokon, da li će vlast u ovoj državi smoći snage i zaustaviti nastavak mafijaške nabavke tehničkog umjesto kisenika .Evidentno je da je smrtnost pacijenita od Kovida zbog upotrebe tehničkog kiseonika na nivou BiH u porastu.

Kasumović, stručnjak za sve i svašta, pa i za medicinski kisik, uvjerava jgrađane da se u Domu zdravlja kisik ne daje, odnosno koristi samo u hitnim službama, te da je za sedam mjeseci potrošeno svega 100-tinjak litara. 99,9 posto je to čisti kisik – poručivao je Kasumović pokušavajući da opravda nezakonitu nabavku koju je izvršila njegova supruga.

Podsjeća li vas ovo na jednog drugog muža,koji državu prodaje za fotolju i zvanje svoje supruge?

Tako su i Dodijkovci potvrdili neštetnost 99,9%.tnost tehničkog kisika po zdravlje stanovništva, koje i dalje umire udišući taj kiseonik koji nikad nije prwestao da se koristi u cijeloj BiH.

U svakom slučaju radi se o sukobu interesa na relaciji mafijaških hobotnica koje trideset godina do kosti glođu BH građane .