Mili Anđeo se moli Bogu milostivom

الطفلة الملائكي تعلم الناس كيف أداء الصلاة وتذهل لجنة التحكيم ( Anđeoska djevojčica uči ljude kako se obavlja molitva )

…i zadivljuje i žiri i auditorij i…čitav svijet

Prisutni i žiri znaju samo da je taj Anđeo muslimanka i da se moli Bogu Jedinom.

Svi su znatiželjni ( vjerovatno i skeptični ) kako će to izgledati. Skoro niko ne razumije ni riječi . Blagosloveni bili oni koji ih znaju.

Kako molitva protiče , nadnaravni glas malene djevojčice , čini molitvu svetom. Umilnost i ljepota osvaja i zapanjuje jasnoćom i uzvišenošću , koja , vjerujem , dolazi nadanhućem Neba.

U prvi mah nervozni i znatiželjni gledaoci , protokom molitve sve više su začuđeni .. Zabezeknuti je bolji izraz. Zanijemili su . Tišina sa mirisom molitve lebdi . Samo se djevojčicim glas širi dvoranom .

Nema titla , nema prevoda , ali nježnost , milostivost , uzvišenih Božijih riječi plijeni i osvaja .Obnevidjeli i ne znajući značenje riječi spoznaju Istinu , o Božijoj ljubavi , milosti i dobroti .Nisu svjesni da su progledali slušajući milozvučni glas koji slavi Boga Jedinog.

I prisutni , i žiri i auditorij , ljepotom i beskonačnošću Božijeg nauka u kojem nema vremena i međa , su zatečeni i zarobljeni veličantvenim trenutkom. Rukama zatomljuju uzdahe i krikove ushićenja . .

Poput pravih vjernika koji se iskreno predaju Stvoritelju , prisutni nemaju izbora . Od silne miline , svima odreda , koža ushrne, od radosti otkrovenja suze polete, mozak ushiti , suze brišu , a one i dalje teku . Zanijeme . Sveopća svjesnost – Bog je Jedan i sve je od Boga Jedinog .

Prevod suvišan .

Nažalost cenzura ( zatamnjenje ) završnih vrlo emotivnih scena , punih ushita , suza , preobražaja …, pokušava ugušiti istinu , ali ne uspijeva :

Bog je Jedan

Amin!

Bookmark the permalink.

Komentariši