Bosna zemlja Božije milosti

Ovo nebo nad nama  U Bosni Zemlji Božije milosti   velovi-bosne-zemlje-bozije-milosti
Sarajevo Grad čednosti      bosna-zemlja-bozije-milosti-prkosna-od-sna  Modra rijeka sanja

Ovo nebo nad nama, puno je  svjetloati Bosni Zemlji Božije milosti , Sarajevu Gradu čednosti i Modroj rijeci snene mladosti.

Plavetnilom zadivljujuće milosti  okupana je zemlja naša. To je boja čudoređa i sna. Bog milostivi je tom ljepotom daravao svoju Bosnu,  zemlju Njegove milosti. U Bosni sniju dobri ljudi , Bosanci , Bogu mili i Sarajevo Grad čednosti.

Bosna je ova, i snena i čedna i posna, i rosna i divna i mila. Svu djecu dobrog srca ona  voli, i svoju i tuđu. Mnogo nježnosti i ljepote u toj Zemlji i Gradu imade. Tu Muzika,Modra rijeka snena  i ljubav sve je. Htjeli bi ih dijeliti i pružati ruke svima.

Bosna je zemlja boli i tuge; i mnogo, previše nestajanja.

Njene darove mnogi ne žele da prime. Žao nam, oni gube bogatstvo  iskrenog milodarjea

Život i smrt, ljubav i ne ljubav, radost i tuga, nježnost i nerazumnost,  su neumitnosti što preplitanjem vode na putanje zvijezda i maglica, od kojih Univerzum nove svijetove gradi.

Ovo su  naše slike , priče, zapisi i pismeni o tim ljepotama i ljubavima koje u Bosni i Sarajevu vriju. Ima i onih drugih priča koje su tužne i ne baš lijepe , ali u mislima stoje. Iskrene su i istinite u svojoj čestitosti i vapaju.

Bookmark the permalink.

Komentariši