Čovićevo i HDZ -ovo betoniranje aparthejda

Dragan Čović , Hrvatska,HDZ, vidjeli da je vrag odnio šalu i da će ser se izbori bez ikakve održati , pa se odlučili na perfidnu igru, u kojoj im je zagovornik Milorad Dodik i SNSD.

Nije nam jasno kako je neko toliko glup, morbidan i fašistički nastrojen plan iznositi pred Parlament BiH.

Iole pametan čovjek će prozrijeti plan HDZ/Čovića da na mala vrata, uz podršku i saglasnost SNSD i Dodika , a vjerovatno i EU i Rusa, progura nacističko-fašistzički plan o izbornoj reformi u BiH.

Kada se bolje prouči taj plan, vidi se da se u kantonima sa katoličkom većinom želi debelo zabetonirati aparthejd stanje , istovjetno kao u tzv. rs. U ostalim federalnim kantonima se za katoličko pučanstvo želi iskamčiti što više glasova kako bi HDZ i katolici imali neprikosnoveni primat nad Muslimanima, Jevrejima, Romima , Bosancima i ostalim.

Zapravo to je uvod u izbor Dragana Čovića za doživotnog člana predsjedništva BiH , koji bi u datom momentu ,uz podršku pravoslavaca iz tzv.rs ( iz SNSD prvenstveno) pristupili disoluciji BiH sa ili bez amanet Alijine i Bakirove tzv. bošnjačke fildžan republike.

Koliko će u tome HDZ i Dragan Čović ( SNSD i Dodik ) uspjeti zavisi od Bosanaca: katolika, pravoslavaca, muslimana, Jevreja, Roma , Bosanaca i ostalih.

Bookmark the permalink.

Komentariši