Covid 19 i kolabriranje BH vlasti sa ustašama i nacistima

 

Od nevino  pokalnih do zločinačke mise  u pomen koljača.

Od 1941. – do 1945 . godine  u ustaškim i NDH  krvavim orgijanjima na razne načine pobijeno, likvidirano i nestalo 12.000 Sarajelija.

Od 18.marta do 4. aprila Luburić je sa svojim ustašama provodio najgori teror nad građanima Sarajeva te pobio najmanje 783 stanovnika Sarajeva.

Stvarni podaci se nikada bisu mogli utvrditi.

I sada se služi misa za te monstrume .

To je isto kao kad bi Njemci  u Aušvicu služili misu Hitleru , nacistima i SS krvavim hordama zla.

Monstruozno, vrlo monstruozno , bogohulno , sotonistički  i necivizilacijski!

 

Pogledajte kako je izgledao ustaški zločin u Sarajevu | Radio ...

 

28. marta 1945. godine, prema naređenju ustaškog upranika Sarajeva Maksa Luburića, obješeno je na Marijin Dvoru 55 građana Sarajeva.

Na Marijin-Dvoru su obješeni: Omer Fazil Omer, Ragib Sarić, Ćamil Skando, Muradin Čobo, Hajro Hadžović, Mahmut Arslanagić, Hamid Avdić, Mustafa Spahalić, Hamid Talović, Hasan Hajdarević, Alija Meretlić, Salih Mujkanhodžić, Ahmed Vilogorac, Šućrija Lukavac, Afan Opijač, Huso Islamović, Lutvija Šaran, Pašo Avdić, Salko Zubčević, Avdo Mulahasanović, Edhem Kusturica, Pavle Pavlin, Anđa Buđen, Ragib Kreho, Omer Delalić, Edhem Sarić, Muhamed Potogija, Mehmed Karamehmedović, Suljo Pašić, Stanko Rojnik, Kasim Sarić, Žarko, Veljko i Zora Odović, Mane Levnajić, Ana (Anka) Pauković, Štefanija Čerkez, Ilijas Smajlagić, Stanislav Keško, Hašim Šukrin, Ines Samardžić, Hamdija Hodžić, Mustafa Ćemalović, Marinko Tuševljak, Dušan Močević, Vladimir Mirković, Milan Živak, Mićentije Tadić, Milosav Mikailović, Joco Likić, Miloš Čikić, Milorad Petrović, Borivoj Perić, srednjoškolci Vidoje Stević i Slobodan Nikolić.

 

image

23 žrtve u Luburića vili.

Mesarske čengele, kazani za kuhanje živih ljudi, bodeži, pegle, dugački ekseri, dlijeta, razna kliješta itd. — predstavljali su sredstva za mučenje. Izgleda to je bio jedini alat kojim su Luburić i njemu slični gradili NDH.

image

Ekshumacija Luburićeve 73 žrtve  na Darivi.

Lica i ostali dijelovi tijela su im bili do te mjere unakaženi da ih je bilo teško prepoznati. Jedan broj su prepoznali po odjeći ili izrazitim karakteristikama na tijelu koje nisu uništene.

NEŠTO SE VELIKO PRIPREMA U BIH Po povratku iz Vatikana kardinal ...

Dogovor kuću gradi.

Vinko Puljić  je bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.

kakve veze ima Blajburg sa Bosnom i Hercegovinom , osim što je dio koljača iz BiH  nježao pred pravednom kaznom i zaglavio u Blajburgu.

Dva mrzitelja bosanskog bića zajedno.

 

Bisanski Hercegovačka vlast krši osnovna ljudska prava na slobodu i kretanje radi održavanja

fašističko-ustaškog derneka u Sarajevskoh katedrali.

Umjesto da neizostavno i najhutnije zabrani misu fašiste i, ustaše i nečovjeka  Vinka Puljića , koje se čitav demokratski  svijet , sa izuzetkom fašista,ustaša , nacista i katoličke crkve zgražava , aktuelna  trofašistčka , nacionalistička  vlast svojim časnim o nevinim građanima ograničava kretanje i usjraćuje osnovno demokratsko pravo slobodu i pravo na izražavanje vlastite volje.

Umjesto da monstruoznu zamisao da se koljačima, ubicama, zlotvorima i kasapinima vlastitog naroda u korjenu sasječe i sama pomisao na slavljenje , veličanje zločinaca i njihovih  krvavih  derneke u kojima je nestalo, ubijeno, preklano, peglano, kasapljeno preko milion stanovnika , oni kažnjavaju potomke ubijenih.

Neka bude stid i sram , i neka budu prokleti  svi relevantni čimbenici koji su mogli a nisu htjeli spričeiti veliku ljagu koja će pasti na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Bez presedana:

-Zbog pandemije koronavirusa planirani skup u Bleiburgu ovoga puta se ne može održati. Umjesto toga, Katolička crkva u Hrvatskoj i hrvatski parlament (kao pokrovitelj Bleiburga, nap. red.) organiziraju komemoraciju na zagrebačkom groblju Mirogoj i u sarajevskoj Katedrali.

-Radio televizija Hrvatske  i takozvane tadiotelevizije Hrceg Bosne su ovlašteni emiteri mise koljačima i njihovim sotonskim sljabenicima

 

Strana , najcrnja ustaška tkiva tkiva diriguju tokovima u Bosni i Hercegovini.

A aktuelna vlast šuti i aminuje  i pravi usluge ustaškoj kliki.

Zatvara svoje hrađane i oduzima im ustavom zagarantovane  slobode.

 

Neka je stid i sram:

Bakira Izetbegovića sina višestruko osuđivanog ultranaciuonaliste Alije Izetija, Mileta Dodika razrokog sljedbenika četničkih koljačkih falangi i Dragana Čovića ustaškog upravnika konc logora i ljubitelja i sljedbenika krvavih ratnih zločinaca.

Sve čkanove SDA, HDZ i SNSD , ali i opozicione partije na blagoj skoro podančkoj reakciji

Fadla Novalića Resporatora zvanog svinjske okice  i njegove podlušnike i doušnike

Islamsku zajednicu BiH , takozvabog reisa a podvornika Huse seljakaKavazovića , pretilog licemjera Muje papka Ceriča…

 

Malog fašističkog poslušnika bricu Abdulaha Skaku kojg otac sunetio od ljudskosti i pameti.

Željka Komšića i Đefika Džaferovića što nisu pooduzeli zakonske  korake  u cilju zaštite ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini.

Međunarodnu zajednicu koja to mirno posmatra, umjesto da upotrebi svoja ovlaštenja u zaštiti civilizacijskih tekovina i očuvanja integriteta Bosne i Hercegovine.

Dalje nabrajati nema potrebe. Mali miševi greju za velikim pacovima.

 

No, Sarajevo Grad čednosti i Bosna zemlja Božije mislosti su uvijek opstajali,

čedni , svijetli i prkosni od ljepote i sna.

 

A bogohulnicima , njihovim  sluganima i saučesnicima će Bog nilosti i pravde suditi.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši