COVID 19 – Dio VIII / Ratno stanje ili Smrt fašizmu , sloboda narodu!

COVID 19 – poslijednja šansa zemaljske  civilizacije ?

Uz dužno poštovanje i izvinjenje  oboljelim od pošasti i svim znanim i neznanim borcima i herojima koji časno i pošteno rade  za suzbijanju pošasti i pomažu oboljelom stanovništvu.

Oni nas plaše Corona virusom , novim biznisom “gospodara ” novog poretka !?

Ne treba nama COVID  19 za uništenje.

Tronacionalistička bagra  nas uništava već trdeset dvije  godine.

Vatikan ,G7 i G 21 to radi milenijumima.

Corona virus je tek mala maca u odnosu na ove  naše lokalne  i globalne monstrume.

 

U Bosni i Hercegovini je proglašeno opsadno / “ratno stanje ”  i najavljena bespoštedna borba

Napravićemo jednu malu , kroki analizu ko nas to vodi u “brspoštednu” borbu , puno izolacija,

smaoizolacija i odricanja, karantenu po uzoru na nacističke logore.

Oni nam torovske uzlove pletu  i vode bitke za nas i u naše ime

 

1.Aminom poturčeni trezoraš Bakir Izetbegović i njegova zaštitnička  svita.

Rezultat slika za upit "Bakri Izetbegović na svečanoj večeri"

Za rata 1992.-1996. Bakir Izetbegović   se krio u trezorima Narodne banke praveći društvo svome ocu Aliji Izetzbegović, Reisu Ceriću i drugoj eliti koja je na sada  vlasti (ili njihovi potomci).Za to vrjeme svih 162 članova porodice Izetija (bližih i daljih srodnika) su bili ugodno smješteni  i finansijski obezbjeđivani u zemljama Levanta.

Sebija Izetbegović je za vrijeme rata bila plaho zabrinuta za svoj narod   “pomno i štelno studirajući” u prestionici  ustaškog agresora u Zagrebu.

Najeminentiniji i najistureniji predstavnici SDA i nosioci vlasti su se smještali u kozulatima, ambasadama i drugim BiH predstavništvima u inostranstvu,ili se bavio “humanitarnim” , pljačkaškim ili podrumskim poslovima.  na račun patnje naroda koji se borio za opstanak.

 

2. Poturčeni “Merhaba asker” pročetnik Milorad Dodik i njegova  hunta

Dodik pozdravio: MERHABA ASKER

 

 

Pijačarska fukara Mile Ronhil se tokom rata 1992. – 1996. i poslije bavio švercom cigareta .

” Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, pripadao je kriminalnoj grupi koja se tokom devedesetih godina bavila švercom duvana, i to za račun vođe „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara, izjavio je nekadašnji pripadnik tog klana Aleksandar Simović na jednom saslušanju! ”

(BN 7.5.2013 13 : 57 )

Milorad Dodik, direktor firme “Igokea” iz Laktaša, tokom rata je švercovao cigarete u Republiku Srpsku i tadašnju Republiku Srpsku Krajinu a to potvrđuju dokumenti iz kojih je vidljivo da je Dodik učinio sve kako bi izbjegao plaćanje obaveza prema Republici Srpskoj i da u tim naporima nije prezao ni od falsifikovanja dokumentacije, kako je to svojevremeno utvrdio MUP RS.

(Bosna 14.11.2013.)

Rezultat slika za upit "Dodik dvorska luda"

Vučić: Dodik nije samo idiot, on je i teški kriminalac;

Dodik: Vučić je politički pobačaj!

(Depo 26.1.2018.)

Oko firme Igokea se okupila mafijaška svita koja je nametnula apsolutistčku  vlast idiota  i dvorske lude  Milorada Dolika , sličnu režimu bračnog para Čaušeskua ili vojne hunte Pinočea.

 

3.Dragan Ćović , neosuđeni robijaš , upravitelj   konc logora    i proustaška klika

Za krvavog , genocidnog rata u BiH Dragan Čović je bio direktor  mostarskog “Sokola”   , OOUR-a zloglasnog konc logora Heliodrom.

“Tuđman odlikovao Čovića Hrvatskim trolistom u “znak zahvalnosti” za izrabljivanje logoraša iz Heliodroma”,.Orden se između ostalog dobija za izuzetne ratne zasluge za  Republiku Hrvatsku.

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba/Susret Dodika i Čovića

-Hrvatska je jučer slavila genocidnu Republiku Srpsku

VELIKI dio hrvatske javnosti jučer je ostao zgrožen činjenicom da se na proslavi Dana Republike Srpske u Banjoj Luci pojavio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, inače i primatelj počasnog doktorata Zagrebačkog sveučilišta. Čović je tamo pak predstavljen kao “predsjednik izaslanstva hrvatskog naroda u BiH”. No još veće je negodovanje u Hrvatskoj izazvala kasnije objavljena činjenica da je na toj proslavi u društvu Milorada Dodika bio i veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

-Mesić: Tajna ljubav Dodika i Čovića postoji s ciljem

razbijanja BiH

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić istakao je da bi utvrđivanje novih granica u BiH značio rat.

(BN 26.10.2016.)

U druženju sa  Milordom Dodikom se pročetnički oplemenio i zanemario interese  katoličkog dijela pušanstva BiH.

Na merginama proustaških zločina , pljački,silovanja i ubijanja  Herceg:Bosne neosuđeni robijaš i zločinac se obogatio i sagradio Hacijendu na Radobolju i od Zapadne Hercegovine napravio novi konc logor iz koga pučanstvo masovno bježi.

Zbog gradnje 5 miliona KM vrijedne vile Dragana Čovića promijenjen i tok rijeke Radobolje! Zatočenici konc logora šute jer nemaju prava glasa.

Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović

 

Postoje pregovori o  koaliranju SNSD, SDA i HDZ.

Javni i tajni.

Javni su sijanje netrepeljivosti i zastrašivanje naroda .

Tajni su dogovor o preraspodjeli Bosne i Hercegovine, njenom pljačkanju ,pomaganju jedni drugih u održanju na vlasti, gušenje sloboda i medija , porobljavanje Bosanskog naroda /pučanstva/raje  na principima Islamske deklaracije.

Izetbegović, Dodik i Čović su nedodirljiva vlast, gospodari život i smrti u Bosni i Hercegovini.

Decenije vlasti tronacionalističke fašističke bagre i fukare  funkcionira na vrlo podmukao i solidaran način. Zastrašujući bosanski  narod , sabijajući ih u torove  nacionalnog predznaka ,stvorili su lične kaštele u kojem su oni i njihove hunte neprikosnoveni vladari.

Nažalost nemamo uvida u njihovo lično, ekonomsko,gospodarstveno i zemljo književno stanje, pa ne smijemo neargumentovano iznositi podatke inače bi nas mogao mrak progutati.

Međutim , analizirajući informacije iz medija i društvenih medija neminovno se namće vrlo argumentovan zaključak da su trojica satrapa i njihova represivna vlastela ,kao i familije među neprikosnoveno  najbogatijim Balkancima , vrlo izolovani i  strogo odvojeni dio bosanskog korpusa.

I sada ta ista bagra, ta ista vlast predvođena svojim poglavnicima i doglavnicima i religijskim uvlakačima , nas vodi u borbu protiv  smrtonosnih virusa.

Da li se iko u ovom opštem haosu , panici i neredu upitao ko nas to vodi  , ko nas to “štiti” od smrti?

Ko su namještenici ,zvaničnici, odgovorni izvršioci silnih civilnih  štabova , odobra,kriznih povjereništava , “humanitaraca” i “boraca” na prvoj liniji proitv zaraze. Sve do jendog su ljudi iz režinskih slojeva, stranački pripadnici  ili njihovi potomci.

I čiji to novac i kome  neštedimice , bez kriterija i kontrole dijele.

 

I na kraju krajeva ko se to redovno i svakodnevno testira ili liječi? Po kom kriterjumu i sa čijim odobrenjem?

 

Pljačka narodske imovne  bez granica se nastavlja, daleko od očiju javnosti.

I opet isti profiteri  , ista gladež  , isti pljačkaši na isti način djeluje.

I eto oni , ta fašistička vlast  nas brani plašeći nas korona virusom.

Preživjela je Bosna Dorane,Rimljane,Avare,Hune ,Vikinge, Vatikan i krstaše , Slovene,Turke , Austro-Ugare, Nijemce, Italijane,ustaše i četnike preživjeće i ovu gladnu pljačkašku bagru i fukaru , civilizacijsku bijedu.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Međutim ,  kao uvijek Bogu mili  narod stisne zube i svojim iskonom ,svojom dobrotom i iskrenom poniznošću , zbije se u redove ,  klekne i moli se svoj jedinom Spasitelju i Dobročinitelju.

A  Bog Jedini , Bog Ljubavi i Oprosta će podariti spas i izbavljenje Bosni zemlji Svoje milosti i njenom napaćenom narodu.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši