Kolinda se , očekivano strmoglavila.

 

I pad je let

Kolinda se  strmeknula.

Šutnuta crvena plastična čaša je bila predznak leta u mrašnjaštvo historije.

HDZ će tražiti uzroke poraza. I naći će neke imaginarne vanjske faktore , mimo njih samih.

 

Neće shvatiti da ih je Kolinda Gabor Kitarević prodala Hrvatsku davno prije , svojim javnim istpima u zemlji , napose u inozemstvu.

Šurovanje sa zloglasnim ustaškim zločincimas i njihovim potomcima , oblokavanjem i bahinalijama širom Hrvatske i inozemstva došlo je na naplatu.

Nećemo dalje sa opijatima, nije vrijedna, ali ćemo napomenuti da vam  crvena “ekološki” šutnuta plastična čaša bude orjentir. Bilo bi interesantno da  se našao neko pametan i odnio čašu na alko-opijatsk0 testirnje.  Nećemo insinuirati i  komentirati zabrinutost stožernih diilera pred kraj debate na N1 , kada se Kitočkica počela gubiti.

Protekli mandat Kolinda i HDZ su dobili i živjeli na laži. Neuvjerljive laži su ih ukopale. U laži su kratke noge. Dobro, ponekad i malo duže ako se  laž stalno podgrijave. Obajati.

Subjektivne  analize govori da su Kolinda Grobar Kitarević i HDZ izgubili predsjedničke izbore , izravnim svrstavanjem na stranu haških osuđenika i negiranja ratnih  zločina .

Objektivno ,  glavni krah  ipak su doživjeli stavlajući se uz bok i podržavajući  / braneći osuđene kriminalce i mafijašku oligarhjiu  oličeni u robijašu   Ivi Sanadera i  buduće , za nadati se , Milanu Bandića.

Građanstvo  jednostavno razmišlja.:

-S kim si , takav / va si!

Ne brinite  se vi za Kolindu.

“Bezgrešnica ”  je hljebila  sebe i porodicu za par slijedećih vijekova.

 

Ipak mnogima će laknuti. Rjeđe će se susretati sa mržnjom,  kičom i bljtavostima sa Pantovčaka.

Barem se nadaju!

Što bi poete rekle:

-Nikad se ne zamjeraj crvenoj boji, makar to bila instant čaša.  Mereš ograisati.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši