Suzan Kent bez smisla za humor i realnost

 

Suzna  Kent ,neka anonimna komičarka se napravila važna i k'o fol htjela da da packu svojim Kanađanima, zbog pogrešnog razmišljanja o muslimanima i poistovječivanju sa ISIS.

Kanađani su , kako ona kaže počeli napadati druge Kanađane samo zato što su muslimani.

Napravila je nekoliko grešaka,namjerno ili ne namjerno nije bitno.

-Broj muslimana u svijetu nije 1,6 milirjardi.Prije će biti za milijardu veći.Nezvanično broj muslimana  se bliži cifri blizu  od 2,5 milijardi.

Ako dodamo muslimane po Kur'anskom značenju tog pojma; komotno bi se taj broj mogao povećati za još jednu milijardu.

Musliman nije samo čovjek koji se moli Bogu u islamskim zemljama ili potiče iz tog dijela svijeta i svoje molitve crpi iz Kur'ana,časnog.

Definicija muslimana po Kur'anu se može svesti u jednu prosto proširenu rečenicu:

Čovjek koji vjeruje u Boga Jedinog  ne  štujući druge bogove osim njega.

Brojke od oko 5o.ooo članova  ISIS-a je komičarka prenijela  slijedeći neke izvore CIA.

CIA, sasvim razumljivo, kao jedan od mentora tih terorista, želi zavarati svijet umanjujući njihov broj.Time se postiže dvostruki efekt:

-svijet nije svjestan opasnosti veličine prijetnje koju ISIS predstavlja,

-potiskuje vlastitu krivicu u formiranju bauka koji je prerastao želje osnivača.

Da naše pisanje nije „šupljanje“ navodimo podatak objavljen u Jutarnjem listi:

„Islamska država, teroristička organizacija poznata i po kraticama ISIS i ISIL, u svoje je redove regrutirala najmanje 200.000 boraca, što je brojka sedam do osam puta veća od procjena kojima je dosad baratala američka CIA. Tvrdnja je to Fuada Husseina, utjecajnog šefa osoblja predsjednika iračkog Kurdistana Massouda Barzanija, koju je iznio u ekskluzivnom intervjuu za ugledni Independent on Sunday.“

Suzan Kent muslimane poredi sa narkomanom i primitivcem koji je išarao tijelo kao pećinski pračovjek.Čak i oni su se manje oslikavali od Đastina Bibera.

Saslušali smo i ostatak njenog blebetanja.Ništa iskrenog i civilizovanog u njemu nema.Sve je to tvorevina koja podilazi žutoj štampi.

Hvala Suzani na pojašnjenju i pokušaju tumačenja zastranjivanja civilizacijskog ponašanja, ako je iskreno mislila osvijetliti aspekt odnosa Kanađana prema Islamu.

Žao nam je,ali kod nas te šund floskule ne prolaze.Uostalom i ona je kanađanka,sjeverno amerikanka i po vakaciji komičarka.Voli žena nasmijavat svijet.

A kanađani su braća južnijih amera  slijedeći njhove metode i principe.Čak i puškama,bombama i prolijevanju nevine muslimanske krvi zajedno sa SAD revnosno i redovno učestvuju.Pore klanja to donosi i novac.

Mi, opet, ne zaboravljamo da ta bratija još uvijek drži u robovskim odnosima „ indijance „ ,afroamerikance i sve  ljude koji imajau put tamniju ili drugačiju od preotestanske anglosaksonske arijevske nečovječne manjine.

Bookmark the permalink.

Komentariši