Sve što se rodi mora i mrijeti(?) – Igrokaz na dan 25. Jul / Srpanj

Kažu da se danas zavrtio i pristavio  datum 25. Jul / Srpanj 2019. godine , mjerene sunčevimregulama i ekspozicijama u koreografiji vatikanske inkvizicije.

Danaske čitav dan do ponoći je   je 206. den ove godine , koja se sve više tanji.Još uvijek nismo skontali zašto svakii dan počinje  i završava  tačno u ponoć .

I niko živ nam nije mogao objasniti uzašto je  ponoć 24 00 kada se završava dan  00 00  kada počinje novi dan. Mrtvi nam takođe još uvijek ne odaju svoja znanje i tajkne . Nisu levati . Odmah bi nas proglasili vidjelicama.

Nama malo , ali sasvim dovoljno  nelogično da se  24 00 i 00 00 dešavaju i istom trenu. Eh , da nam je moći i dogovor vidjelica iz Međugorja da bubnemo koju glušpos’ a ljudi se natakare i povjeruju nam.

Izgleda da nam neko debelo podmućuje i veže mali mozak u čvor. Kontaju da veliki nemamo jer pušimo sve što nam natakare.

Ako je vjerovati , po nekim proračunima , stiže nam   , taze i mubarek 159 no-novcatih dana do kraja ovog respektabilnog stađuna.

Šta ste razvalili žvalje do poda?

Jašta je nego respektabilna , kao i svaka druga godina.

Od silnog respekta svake godine zalegne hejbet , na priliku . 60-tak miliona insanskih havjvana normalnom rikknuću. A riknućima izazvanih velikim demokratskim silama  ne mere se stati u kraj ni iz brojit.

I oni nama sve što se rodi mora i umrijeti.

E baš i ne mora.

Monstruozni gospodari života i smtri , sve sami fašisoidni arijevac ljudima odrežuju načine na koji će nestat:

Neki crknu , recimo od gladi. Neki riknu napriliku od macola , kama i drvosječkih sjekira,

Jopet neki crknu kao protjerane izbjeglice , bez doma i porodice. Neki skončaju u paklu napalm bombi, a neki jednostavno nestanu u igri nestašnih  radiioaktivnih atoma .

Daklen , po pitanju ućerivanje pučanstva u smrt odavno se otklonilo od dosrojne , pristojne ljudske smrti. To je vrlo jeftina i neprofitabilna smrt.

Što bi poete rekle:

-Smrt je smrt!

U prevodu :

Umro ili rikno,  crkno ili krepo , svima  natakarenim   isti najpravedniji sudski  konzilij  zasjeda.

A na današnji dan se zapisalo:

Bookmark the permalink.

Komentariši