Nije nam jasno / Igrokaz na dan 16. Jul / Srpanj

Danas je nedelja  16. Jul / Srpanj 2023. godine .

Ubijeđuju nas da i ovaj mubarek i hajirli dan , kao i svi drugi takvi dani , traje do 24 00 oliti ponoći.

A nastaje 00 00 časova.

E , sada nam nisu jasne  samo dvije malecke  stvari. Nije da smo odveć glupi ili tako to, i nepravimo se toše , ali eto voljeli bi kad bi nam neko , ko biva  pametan , napriliku ilmija, pop ili fratar ,  neko svešteno lice , a mere i i malo veći rang tih džabalebaroša i narodskih  gulikoža pojasni kako to funkcioniše.

Pod jedan ; kako uopšte mere biti oo oo časova ? I to baš svaku veče. Ko da dani imaju časovnike pa se navigavaju po njima?

Pod dva ; oklen oni znadu da poslije 24 00 dolaze neke  četiri nule? Zašto ne bi bilo recimo pe'šest  ili sedam/osam nula. Tako da svaku veče dani budu milioneri. A zaslužili su svaki dan pokupe koji milion zloća.

Mi bi predložili da se  za svakog zloću ili monstruma danima plaća bar 3 US $ , ili bolje švicarca. Jedan za promptno  eko djelovanje čuvanja zemljinog okoliša,dva za porobljenu i gladnu djecu i silovane žene. Šta će nam ekologija ako nam ljepote i nasljeđe mre?

Dužni smo vam ostali prepisivačku  informaciju:

Danas je 197 dan ove godine, a preostalo je dostatnih 168 dana do kraja godine.

Baš su Dani prolazni ,ali se svake godine obnavljaju. Neuništivi su. Godinama , decenijama , vijekovima ,milenijima je tako. Ne mre ih se čovjek ni ni čestito dodirnuti , ali ni dohakati im..

Što bi poete rekle:

Panta rei. Jednom će vas u svoj tok uvesti i nema vas.

U pevodu:

Svaka rijeka svome toku tečem ,   a ponekad se izlije.

Bookmark the permalink.

Komentariši