Sebija Izeti i Basna o iščupanom grkljanu / Iz Arhiva

( Još ) Uvijek aktuelno

„Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života – riječi su Sebije Izeti, uposleniku KCUS , nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu na kraju te retoričke balade dala otkaz . ” (Navodi iz medija)

Sada je KCUS   novčano kažnjen sa 10.852,15  plus zatezne kamate i troškove parničnog postupka u iznosu od 2.045 maraka, plaćanje u roku od 15 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Ona odluka suda –  povratak radnika na posao  – neće se  desiti, jer za dotičnu ,polupismenu individu-u ne vrijede pozitivni zakoni,već samo sila i zakon vlastodržaca ,koji su evo već 29 godinu uzurpirali vlast i krv piju narodu.

Izvinjavamo se za ovo polupismenu, ali  nas na to navodi upotrebljeni riječnik, uz dužno izvinjenje svim polupismenim insanima,napose ženama.

A iz riječnika se vidi , kabadahija je to, više nego direktorica ili žena.

Može joj se ! Iako sumnjaju u validnost njenih dokumenata po bilo kom osnovu studija,specijalizacije ili nastavlja stugije.

Narod sasvim ozbiljno pita kako to da žena koja  koja nije gospoja (prema vlastitom nahođenju)  i nema uslove i kvaliteta  ni za higijeničarku, može da vodi najaču zdravstvenu  ustanovu u BiH,

Njen muž, SDA i hođe ,u saradnji sa sličnim kriminalno profiterskim družbama  fašisoidnih nacionalista iz  druga dva  naroda , su zasjeli na grbaču naroda Bosne i Hercegovine, kao krpelji ili  zloćudni tumori.

Jedino nam nije jasno   odakla joj hrabrost i pravo da na totalno  papanski , sileđijski ,bez'obrazni i nevaspitani način prijeti  čovjeku ,koji se 16 godina u KCUS  brinuo o ranjenicima opkoljenog Sarajeva Grada Čednosti,dok je ona kao pobjegulja vršljala po Zagrebu,a njen muž Bakir Izeti se skrivao u trezoru Narodne banke,sa ostalim podrumašima i kukavicama.

Valjda misli narod nema pamćenja.

A ima boni uzurpatori i licemjeri ,ima! Narod itekako ima pamćenje.Ali trpi.

I sve nešto mislimo ; da li da postavimo jedno pitanje javnosti ili ne ,jer nam kućni odgoj  i pristojnost nalažu da budemo gospoda u ophođenju sa damama.

A opet , kontamo , dame ne čupaju grkljane nikome.

Rat nas je podučio ko to radi.

Pitanje  za javnost je trebalo biti:

-Da li bi ste se plašili leći u krevet sa ženom   koja je u stanju da iščupa muškarcu ili bilo kom insanu grkljan?

Pošto odgovor znamo ne postavljamo ga!

Zalud trošit vrijeme , a moga bi se neka/o i uvrijedit’.

U svemu tome ima puno nižih  kompleksa .Ili se kaže puno kompleksinih stavki?

Sada se dunjaluk ” treba zapitati”:

-Kakva je ovo basna,ako glavne ličnosti nisu životinje i nema pouke, a poimenično i nepoimenično se pominju  mnogi , takozvani insani.

Odgovor je vrlo jednostavan.

Ovo je basna koja spaja  trajno prošlo i skoro buduće vrijeme sa beskonačnim pržunom.

Izbori će vam dati sve odgovore:

-Tko su minotauri ,akrepite,krvopije i gamad, a tko kurbani iščupanih grkljana.

Tko će se vječno pržunati je već poznato , a i  nije tema ove basne

Bookmark the permalink.

Komentariši