Lopovska ruka pljačkašku pere, ljubi i miluje /Igrokaz na dan 15.Februar/Veljače

Danas   15. Februar / Veljača 2023. godine.

Omjer dana je 46/319.

Gosti još uvijek pobjeđuju, debelom razlikom, ali ne znamo doklen će. Domaći teren i strpljenje su spas. Ali kako za koga. Nije uvijek strpljen spašen.

Zato nemojte čekati da vas nešto ili neko spasi. Ili pokupi, Dišite. Živite. Igrajte se. Ne rekoše li vam: Sve je igra i zabava. Ali manite se gizde.Oa nije dobra. Taština još manje.

U ovoj tekmi nema neriješeno i svi su manje više egalu. U prosjeku.

Napriliku danas je Srijeda

Neuki kažu ko juče  juče je bila Nedelja, najverovatnije.  , drugi  dan poslije  petka. Eto neka nam kažu kako treći dan može biti sredina hefte, koja koliko mi možemo na prste izbrojati traje sedam dana.

Čak i da sedmica ima 6 tagova, srijeda nije sredina ičega.  Tada bi OO OO na razmeđi sride i četvrtka bila sredina , a nije. Sredina je  četvrtak.

A Petak je prvi dan poslije sredine hefte. I zato zaslužuje rimovanje. Petak – metak. Zaslužio je. Šilje nam vikend.Onima koje su uhljebili. Onima koji nisu svaki dan je isti , ili gladovanje , ili kontejner.Nema vikenda ni opraznika, ni uhljebljenja. A ni matere da im šalje vreće opljačkanog narodskog blaga.

Da vidimo kako je prije bilo:

399.-Grčki filozof Sokrat osuđen na smrt zbog toga što “ne vjeruje u bogove u koje vjeruje država, nego uvodi nova božanstva”.

Ni mi ne vjerujemo u religije koje vode današnja sveštena lica.Sve sami kukolj i bajata so.Ugušiše žito i hajvane. I samo vlastite jasle hrane.Ni briga ih za Nebo i Podzemlje. Do neba nemaju šanse , to im podzemlje sa vatrenim smiješkom poručuje. Hoće se oni u kolo sa pljačkaškom bagrom i fukarom faćat.

Što bi poete rekle:

-S kim si takav si!

U prevodu:

-Lopovska ruka , pljačkašku ruku pere i miluje.

Bookmark the permalink.

Komentariši