Karađorđevo opet Bosni krvavu papicu sprema / Iz Arhiva

Uvijek aktuelno

Dobrosusjedski odnosi

Nećemo prejudicirati stvari,ali se o nekim mora pričati prije nego što se dese.

Karađorđevo opet Bosni papicu sprema

Uvijek se desi ono što mora da se desi,bez obzira koliko se to nama sviđalo.Nije to nikakv fatalizam.To je zakon dijalektike ili više sile.

Papir je dobra stvar.U prosjeku je lakši od perca a može podnijeti čitav univerzum , pride koji paralelni svijet.

Papir je jedan od onih vrlo dobrih,ali i vrlo loših  stvari koje su se čovječanstvu desile.On može podnijeti i nanijeti sve ,i više od toga ,a da ne zaplače ili se ne zacrveni.

On nema vremena ni da se raduje,ni da shvata.Stalno mu nove tovare i tovare svega kamaraju,ali papir je neumoran.Svugdje ga ima.I tamo gdje muje mjesto i tamo gdje on smatra da se treba javiti. A zna kriti tragove ko zmija noge.I busat se u prsa ko gorila,kada ga zateku da pokušava cvijeće brati.

Vi mislite da se šalimo i da će ovo preći u basnu o papiru.On je zaista zaslužuje, prvenstveno zbog dobre glume, ali ovaj put niste u pravu. Ovaj put je na redu bajka o dobrosusjedskim odnosima.

Od kada je ona Kitačkica na vlasti papiri cvjetaju i  cvrkuću kako je idiličan odnos između nezavisne države Hrvatske i njenog cvijeća , zavisne republike Bosne i Hercegovine.

U svemu tome postoji upravo izrečena caka,odnosno razlika.Hrvatska je nazavisna država,a Bosna i Hercegovina je zavisna republika,koja će,vjerovatno morati,još koji put krvariti da bi postala nezavisna i država.

Nažalost ti prerogativi nisu u njenoj nadležnosti.Hoće se reći, nije akreditovana za takva pitanju,odnosno nije joj dozvoljeno da odlučuje o svojo sudbini.

Vi ćete odmah pomisliti na prve istočne i zapadne susjede preko rijeka krvavih rijeka Drine i Save.Bićete u pravu,donekle.Oni su samo krvavi i monstruoznio izvršioci Vatikanske inkvizicije i trilateralaca.

To jedna od stvari koje mnogi zamjeraju papiru.Neinformiranost.Griješe,jer upravo papir neda da se bilo šta sakrije.Uvijek sve iznese; na papir.

Ne mogu oni nama kriti Karađorđeva,papske i inkvizicijske koncilije,pederluke,gnusnosti i zločine ,a da nam to papir ne dojavi.

Ne mogu oni nama kriti sprege,a primati u članstvo zločince a žrtvu bacati u ponore, a da se papir ne sažali.

Papir zapisuje sve ,a na vama je da odlučite hoćete li mu vjerovati ili jednostavno poći linijom manjeg otpora i zaboraviti sve.

Zapisuje sve što rade : Vatikan,inkvizicija, Bilederberška grupa i njeni pobočnici Triilateralci,G-8 i „međunarodni“ monetarni i „humanitarni“ fondovi.

O malim mačićima ,ali monstruoznim izvšiteljima njihovih zamisli,  papir nerado troši vrijeme i prostor jer je sve već deja vu i i deža vi, da je to postalo i dosadno. Sada je to na trenutak postalo insteresantnije jer su ona pijana pizdunka  Kitarevička i oni malecki pederski  puhovi Jal Dačić jal Vućić,nama svjedno,ista ba.sorta,postali trilateralci.

Karađorđevo opet radi,Bosni se ne piše dobro.

I sada se vi pitate kakve to veze ima sa dobrosusjedskim odnosima.

Nikakve. I u tome je poente.

Kako ćeš  zagovarati dobrosusjedske odnose , a Karađorđevačke planove   i krvave Drine i Save sniti.

Nismo zaboravili osnovni povod pisanja o dobrosusjedskim odnosima i željama:

Izgradnji deponije radioaktivnog i nuklearnog otpada u Republici Hrvatskoj, nedaleko od sjeverozapadne granice sa Bosnom i Hercegovinom . Osamsto metara od granice i 950 metara od  Bopsanske ljepotice Une.

To sve govori o lijepim riječima o demokratskim , dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima sa uzajamnim poštovanju i kredibilitetu.

Kitačka,Kitačkice.Da li još uvijek pucaš iz dvocjevke?Isto kao i Dacić oliti Lučić,nama je svejedno,njihovo dupe svira baladu Šešelju.

Ne pada nam na pamet da kukamo.Jer glas ljudskosti , prozvani u ovom pismenu nikad nisu slušali.

Znate li zašto?

Znate, ali se sramite  to reći !

Mi smo operisani od stida i kažemo:

-Monstrumi su sljedbenici bludnice sa sedam brežuljaka i antikrista.

Bez obzira na sve što nam spremaju, mi uvijek plešemo i igramo,sevdišemo i ljubav nudimo i vodimo.

I na suncu i na vatri i u krvi.

Takve nas Bog Jedini Istiniti rodio i ljudima napravio.

Dopisano

Ako se zbog vrućina ne stigne u Karađorđevo  , narkomanska sesija se može crtično činiti i na Hvaru. Pitajte slinave i prljave fukare i pogan  Zorana Milanovića i Milorada Dodika .

Bookmark the permalink.

Komentariši