Božični igrokaz

Pjesma dana

Danas je 08. Januar 2020. Nedelja  je do ponoći , bak koliko mi znamo,  i kako kažu osmi je dan ove godine , a izvjesno i drugi dan Božića , računatog po Pravoslavnoj vjeroispovjesti.

Eto , ne mogu se najbliži religijski srodnici  dogovortiti kad je poslanik rođen. 25.12 . ili  7.1.

I najinteresantnije je to što svi misle da su u pravu. Kao da su pravnici , a ne sveštena lica.

To je zato , da smute narodu mozak da ne primjeti da  je fini i tihi  pomazanik rođen u proljeće, kako najpouzdaniji  izvori kažu, u travnju , oliti aprilu , jopet neki kažu da je rođenje Isusovo  bilo čak i u rumenoj  jeseni.

Sveštena lica su u dgovoru sa paganskim vlastima , četiri vijeka po rođenju Isusa , odredili da njegovo rođenje pada    o Rimskom  paganskom blagdanu Nepobjedivog Sunca .

Nećemo pominjati da se zimski solsticij povezuje sa paganskim običajima čerečenja i komadanja Ozirisa i Dionizija , i njihovom ponovnom rađanju/uskrsnuću, napravili bi dubiozu u svešteničkim hipofizama i kod neukog naroda. I mogo bi nam ko zamjeriti da izmišljamo.

Mi ćemo kratko i jasno –  lažu nas  crkvene institucije. Ih , ko neka novost.

To ništa ne mjenja, desilo se što se desilo. Isus se rodio. I umro ko svaki insan.;kad mu i kako mu suđeno.

Nećemo se sporiti.Svako ima pravo da zanovjeta, da vjeruje šta želi, da bude razuman  ili nerazuman, ili pak da se kreće kao svaki puki kreten. Da proste Kreteni.

Danas vam nisu potrebne ni poete i prevodioci. Samo slavite . Možda jednog dana dođete tobe.

**

Bookmark the permalink.

Komentariši