Genocid u Jemenu – UN , Saudisjka Arabija i ostali “demokratski” nalogodavci

Na žalost još uvijek goruće aktuelno

Iz arhiva


BY ADMIN28. AVGUSTA 2019.MAGAZIN, RESTLOVI

Rat u Jemenu - YouTube

Foto: New York Times/Amal Hussain

Slike toliko bole da ih ne želimo komentarisati.

Gdje je to čovječanstvo?

Gdje je čovječija duša?

UNICEF je objavio podatak o najmanje 2200 smrtno stradale i 3400 ranjene djece u sukobima.

Lažu!

Svijet ovo ne želi da zna i čuje : Od početka rata u Jemenu ubijeno 10.000 djece, milioni ljudi hitno trebaju hranu.

Jemenu je prisutna jedna od najvećih humanitarnih kriza u svijetu. Između 8 i 14 miliona osoba u toj zemlji nalazi u veoma teškoj situaciji po pitanju gladi, a 18 miliona je na samoj ivici gladi. Smrt gladnih  je već svakodnevnica

I ovo nije konačna cifra.Mnogi smatraju da su poslijedice rata pogubnije.

Čime opravdati ovakav pokolji geocid.

U tim Ujedinjenim nacijama sjede debeli birokrati sa visokim platam i njihovo je da povremeno evidentiraju nesreće, ako i kako  im odgovara. Svrha dnevne politike.

UN nikad nisu nikome dobro donijele , ako njihovi “demokratski” nalogodavci  nisu imali interese u tim zlohudim dešavanjima.

A ti “demokratski” nalogodavci su oduvijek bili bezbožni mentori i inicijatori svih ratova.Od  njih ne očekujemo nikakvo dobro. Oni su najveći svjetski teroristi od nastanka nove ere računate po njima vrlo zlim

h r i š ć a n i m a .

Ali nas više muči ponašanje Čuvara dva harema , kralja Selmana Al-Sauda i njihovih potomaka i uvlakačkih podanika.

Bez obzira na njihovo bogatstvo koje je nemjerljivo i pristiže zahvaljujući Bogu Milostivom i ljudima koji vjeruju u Njega , idemo pregledati neke stavke:

-Saudijski princ potrošio je 450,3 miliona dolara na portret Isusa Krista koji je naslikao Leonardo da Vinci.Salvator Mundi (Spasitelj svijeta)  postao je najskuplja ikad prodana slika,

-Kim Kardašijan i njen suprug Kanje Vest dobili su ponudu od princa iz Saudijske Arabije, Mohameda Bin Salmana. Naime princ je ponudio Vestu 10 miliona dolara da provede jednu noć sa slavnom starletom.

-“Ne zanima me njegova muzika ni kolekcije odeće, ali njegova žena… Ona je neprocjenjiva. Rado bih platio 10 miliona dolara, pa čak i više da provedem jednu noć s njom”, izjavio je pred novinarima.

– Kralj Saudijske Arabije Salman ibn Abdulaziz doputovao je u zvaničnu posetu Tokiju sa 10 aviona. Ovo je prva poseta saudijskog kralja Japanu za 45 godina. U njegovoj pratnji se nalazi oko 1.500 ljudi, uključujući 25 prinčeva, ministara i biznismena. Prtljag njegovog veličanstva je iznosio oko 459 tona.

Kako je saopštio japanski list „Majniči“, u Tokiju je angažovano više od 500 limuzina, u najboljim hotelima japanske prestonice rezervisano je više hiljada soba.

-itd.,…………….itd,………………….itd,……..

**

Nećemo govoriti o njihovim bogatstvimna kojima bi mogli nahraniti pola gladnoga svijeta.

Nemamo potrebe pojašnjavati da su vladari života i smrti u Saudijskoj Arabiji i Islamskom svijetu jedini i isključivi krivci za rat u Jemenu , i to pazite sada:

-IZ VJERSKIH RAZLOGA

Čuvari dva harema bi trebali imaju samo tu dužnost  i smjernost nalik Poslanikovom a.s., a prema Kur'anu.

Iz ovo malo činjenica što smo ih naveli, najasnije  vidi se da su nauk Svetog Kur'ana bacili za leđa, i  priklonili se licemjerima i poganima.

Neka im je sa srećom na ovom svijetu.

A na onom –  šta vi mislite?

Bookmark the permalink.

Komentariši