Anatomija i dani / Igrokaz na dan 13.Novembar / Studeni

Danas je Srijeda , 13.Novembar / Studeni 2019. godine.  To bi bio otprilike 317 dan u godini, kojoj zamalo nedostaje još samo 48 dana, da bude tuto kompleto do zbroja dana ove prelijepe neprestupne godine.

Četeres osam dana je manje od 49, po svim zakonima hemije i  anatomije. Hajd jasno nam je ono po zakonima hemije. Hemija se mora razumjeti u matematiku inaće bi sva bila helać. Ne kao Arijana . Ona je u redu koliko znamo . a Helać joj je samo prezime koje ne mijenja nizašta na svijetu .

Ali anatomija i zbroj dana! Kakve to veze ima?

Polako šta ste navrli!

Vako ćemo. Polako i po tabijatu. Nema cile mile.

Dani ko dani. Niko ih ne broji osim brojača dana ili prepisivača. Čak i onu posude kalendar od štampara ili se ogrebu radi EPP. Nisu levati plaćati kalendare kad ga mogu džab džabe jamiti.

A dani opet pametni, oni izbroje sve koje pokupe sa sobom, do zadnjeg.Ne smije viška insana biti. Ni manjka. Ni za živu glavu. Tačno onoliko , kolko je zapisanih imena .I polože se u redove. Ko pruće, oli ko riknute paprati , travke i šaš.

E sad na scenu stupa anatomija. Mora se utvrditi da li su dani bili grublji ili mekši od tijela i tkiva umrlih. Odnosno uzrok smrti po svim pravilima CSI i ostalih mrtvozorničkih kerefeka .

Jadne dane za sve optužuju. Oni ni luk jeli ni ćevape mirisali. Koliko je nama poznato , oni  čak ni ne havljaju, insansko meso garant. I tako ta anatomnija , koja nema pojma o matematici, odlučuje ko je kako umro. Jes ovo jako dobar fazon , o kome se pita isključivo ljudski faktor..

Što bi poete rekli:

-Svaka nauka ima svoje dobre  i loše strane. Anatomija napose.

U prevodu:

-Nauka je u principu dijalektički utemeljena i relativno precizna , dani su temeljiti i dosljedni, ljudi su sušta suprotnost. Vrlo logično i tragično kauzalno.

Bookmark the permalink.

Komentariši