Gladnima svaki dan isti bez hrane/ Igrokaz na dan 10.Novembar / Studeni

Danas je 10. Novembar / Studeni 2019. godine., i još je Četvrtak  , a mnogim od robova i  težak robovski dani dan.

Onima gladnima svaki dan isti,bez hrane.

Rekoše da je ovo  je  314.   dan  u godini   , to mu treba značiti da je do kraja te iste godine ostalo  još 51 dana.  Vjerovaćemo im. Nismo levati gubiti vrijeme na trice. Mislimo parnjacima kučinama. One trice su sasvim solidne. Pitajte žene. Mislimo košarkaške sudinice. Mi govorimo o trici , ono 6,75 m udaljenosti od koša. A šta ste vi pomislili ? Garant nešto masno, ko mastan vic.

Lete dani ko da im se negdje žuri. A ne žuri. Eto njih dogodine. Lagano i bez žurbe , da odežuraju svoja 1440 minuta. Okvirno.

Ako niste znali dan traje 144o minuta. Ništa neobično. Nažalost ništa neobično je i to što jako mnogo onih ode  prije isteka tih tisuću i nešto minuta.

Pozamašna cifra.

Nećemo vas plašiti njenom strahobalnošću.  Sad kada smo vas smirili  ,  reći ćemo vam će se  do   izlaska ovog  zapisa na dnevno svjetlo, broj umrlih ove godine   približii cifri od  oko 51 milijun. Koji li ste vi sretnici što niste među njima. Ili nesretnici. Zavisi od kuta gledišta. I nema nikakve veze sa kutnjacinma, osim u vezi jake neprebolne upale koja je završile loše.

Šta mislite koja je utjeha umrlima   što će ih nadomjestiti nova bića, kojih je već rođeno ,  do ovog momenta , preko  122 milijuna.

Što bi poete rekle:

Odi mi mi dođi mi.

U prevodu:

Po rođenju , nekom opanci nekom obojci, a pođeđe i urijetko lakovane cipele.

Nažalost danas svi bježe od opanaka. Ali niko svoj krkanluk ne može nikad sakriti. Ispliva kad tad, i češće nego što bi papani voljeli.

Bookmark the permalink.

Komentariši