Non stop od 00 do 24 h / Igrokaz na dan 08 .Novembar / Studeni

Danas je Utorak 8. Novembar / Studeni 2022. godine. Kao i obično dan traje non stop. Od 00 – 24 h.

I to je sve?

Nažalost neki insani neće dočekati ovo  stop. Prije toga će biti stopirani.  Ako je utjeha mnogi će prvi put osvanuti u ovom prelijepom danu.

Vi se pitate kako to prelijepi dan. E,  pa to vam je lako odgovoriti. Svaki dan je prelijep,  ako se zna živjeti, pa vi vidite šta vam je raditi.

Evo na priliku po današnjoj  računici   ovo je  312.   dan  u godini   ,  do kraja te iste godine ostalo je još 53 dana.

Lako vam je to provjeriti. Saberete ova dva zbroja i imate ukupan zbor dana ove neprestupne godine. A  dane prestupne godine dobijete ako na dane  “normalne“ godine dodate samo jedan jedincati , a cigli dan. Čuj normalna godina , a dozvolila sebi da bude levat i ima jedan dan manje.

Ma , nije godina levat. Sve godine isto traju, jer su lijepe, pametne i korektne. Nego ljudi ne znaju računat i dijeliti godinu kako treba. Lakše im zaokruživati. Pa jednoj godini uvalili dan više, nek se ona snalazi kako zna i bude nenormalna, odnosno prestupna. Kao ona nešto prestupila. Ko ono u atletici ili pak penalno.

Da je prestupnik zar je ne bi trebalo u neki kazamat uvaliti. Ko sve ove što vješto izbjegavaju kaznione. A kako izbjegnuti zatvor? Uvaliti se u nacionalističke vladajuće strukture koje pljačkaju vlastiti narod.

Mogu do jednom . A tada i na ovom i na onom svijetu im fasuje veliki belaj. Ako ovaj i preskoče , onaj sigurno neće. Đabe njima što imaju riđu bradu , ili su razrooka fukara ili bezusni neosuđeni robijaš; isto im slijedi.

A , a sada dolazi onaj teži dio. Kako znamo da godina ima dana koliko ima. E to mi ne znamo. To su neki uzeli linijar i šestar , nešto vrtili , mrgodili se i napravili  se veoma  važni i jako pametni-Izdeklamovaše nam broj zemljanih dana.

Ajd’ nekako mogu proći sa zemljanim danima., jer su zemljani. Ali kako znaju koliko dana ima Mars ako nisu Marsovci.

A šta ga mi znamo. Možda su i oni pali sa marsa zajedno sa našim gulikožama i pljačkašima.

Što bi poete rekle:

-Ako si pao sa marsa ne brini se ideš u pržun.

U prevodu ,:
-Vrelina Marsa je mala maca prema pržunu koji čeka   ovdašnju troglavatu bagru.

Bookmark the permalink.

Komentariši