Sve sami licemjeri i Bogohulnici/Igrokaz na dan 18.Oktobar/Listopad

Danas Utorak , 18. oktobar/listopad, 291. dan 2021. godine. Do kraja godine ostalo je još okruglo  74 dana.

Sve je relativno. E = MC2. Sve je u parovima,zato  sadašnjost ne postoji. Vrijeme je iluzija.

Da nije iluzija žašto bi se dani svake godine vraćali.

Ili zašto bi Ajnštajnu prebacivali razne  naučne krađe.

Rasplamsana polemika: Da li je Ajnštajn bio naučni genije ili genijalni manipulator. Istoričarka Anastasija tvrdi da je delo Mileve Marić nagrađeno Nobelom, a Ajnštan bio surova škrtica.

Prošlost nas mori, budućnost zabrinjava.

Malo ljubavi i milodarja nije naodmet. Ispostaviće se da današnji svijet  postoji radi  ubica,pljačkaša, bagre , fukare , ubleha i prepisivača. Pošteni su zauzeti bitkom tabirenjem sadržine kontejnera.Ko im kriv kad su klepili ušima.

U Bosni , kao i u svijetu, dominiraju pljačke nacionalista predvođenih : riđobradim koji je lijen da se obrije i ljudski dotjera,razrokom fukarom koja se pretvara u hodajuće brdo slanine i boteksa, i bivšeg  robijaša kome su oprostili pljačkaške grijehe i zločinački naum konc logora..

A opet nisu oni krivi što ih insani, zbijeni u nacionalističe torove,  ko hajvani stalno biraju. Moraju, vjerske glavešine im ispiraju mozak kako je to dobro za njih. Plašeći ih mrakom iz susjednih torova, zaboravljaju  tamu nalogodavaca i svoju paklenu bijedu

Dan za danom se lomataju ko vrhunski pehlivani. Sad ih vidiš, sad ih ne vidiš. Ali za razliku od Hudinije, oni povedu druge sa sobom, a oni se vrate. Svježi novi i prelijepi. Za one koje nisu prevarili. Hudini se nije vratio, iako je mislio da se vrati. Naivni kontaju zapeo u limbu.

Neko je ustvrdio, da će se u narednom periodu  pokupiti   dobar dio iz vladajućih BH ergela , i barem one najšupljije od ulema. Prepoznaćete ih. Njihov kantar je praza, a kućne sehare pune, a oni utovljeni ko stoka pred klanje.

Sve sami licemjeri i Bogohulnici.

Što bi poete rekle:

-Možete , ali doklen ne znate. A onda , ehej, jaro, ima zvizdan da vas vječno tabiri.

U prevodu:

-Nek se ilmije i njihova vlastela dohvate Svetih knjiga  , možda nauče nešto.

Bookmark the permalink.

Komentariši