Vatikan , Bosna i krstaški ratovi / Igrokaz na dan 13.Oktobar/Listopad

Danas je petak 13.Oktobar/Listopad lisnate nam 2023.godine.

285 dana se sklonilo sa naših vjetrometina života , sa zapisnaim i stopostotnim učinkom brisanja nemjerljivog broja insana sa spiska korisnika vazduha.

Dani su vrlo  fer i pošteni.Nema nepotizma,kriminala ,mućki,praštanja i štela.Nisu oni bosanskohercegovačka i svjetska  državna i ina mafija. Nikome ne praštaju.Tako bi trebalo i naše zakonodavstvo da ima časti i poštenja.Ili da nisu zagubili bijele bubrege.A danas su bijeli bubrezi raritet i extra traženi specijalitet.

Kako smo prokusurali  još 79 dana ima zapisana imena putnika na oni dunjaluk. Nekome blago, mnogima kuku.

Tako vam je to.Sijanje i žanjanje.A ljudi misle da za nečiji krvavi hljeb neće odgovarati.Normalno i za narodske vreće sa zlatom.

Ali danas nam je zapao za oko jedan detelj:

1884.-Londonska četvrt Grinič ustanovljena je kao univerzalni(nulti) meridijan od kojeg se računaju geografske dužine i vremenske zone na Zemlji (Greenwich Mean Time).

I vi im vjerujete da je to univerzalni(nulti) meridijan.Ma jok boni.Tada je Velika Britanije bila glavni genocidni terorista na planeti i otela je   primat nultog meridijana Bosni, na nagovor Vatikana.

Po svim Nebeskim zakonima fizike,matematike,astronomije i ostalih nauka , taj meridijan presjeca Bosnu.I oko nje se od postanja  vrti ovaj  svijet.

Njeni Bogumili proglasiše Vatikan đavoljom crkvom. Od tada Vatikan nikako ne prestaje da šalje krstaše sa svih strana da unište Bosnu.

Ali ne može to tako. Bosna je zemlja Božije milosti, a oni to još uvijek, poslije milenijuma i  par stotina krstaških ratova protiv Bosne  nisu shvatiliu.

Nažalost nikada neće prestati da šalje krtaše dok je haduma i tetkica u Vatikanu.

Ali u svemu  ima jedna ohrabrujuća (treća) poruka iz Fatime.od 2056 do 2065 Vatikan se urušava sam od sebe.

Što bi poete rekle:

-K'o drugom jamu kopa, strmekne se u nju.

U prevodu:

Đe'š ba krvavim rukama nevinom jamu kopat.

Bookmark the permalink.

Komentariši