Oni nama – bošnjaci i Bosanci

Vrisak od krvi  Miris tamjana

Oni nama bošnjaci – mora da se šale.

bošnjaci

 

Termin koji su složile neznaličke minderpuze i trezorske kukavice , nema nikakvu historijsku utemeljenost i kredibilitet. Nećemo se mnogo bakčati (natezati) oko toga. Mi ćemo na papir natakatiri onoliko koliko treba.

1521.godine je bio prvi turski popis stanovništva u Bosni.Ustanovljeno je slijedeće činjenično stanje:

-450.000  muslimana

-150.000  latina

–  75.000  pravoslavaca

Svi su označeni kao Bosanci.

Jasno,glasno i dokumentovano.

Tada u Bosni nije bilo etno zajednice koja bi bila označena kao srpska,hrvatska,ili Bošnjačka.

Za Turke su svi oni bili Bosansci ili Bošnjani.I muslimani,i pravoslavni, i katolici.U dokumentima prije tamnog vilajeta   Bosanci su nazivani Bošnjanima ili Bošnjacima. I  nije bilo podjele na Bogumile,pravoslavne ili latine. Svi su bili Bosanci bogumilske vjere.I imali jedno pismenije : prelijepu i poetičnu Bosančicu.

1790 god. godine papa Pie VI , uvikari i ovlasti fra Grgu Vilića, a mitropolit karlovački Mojsije Putnik oposlani popa Stanislava Rubčića , da počnu raditi na razgradnji Bosne, vjekovni san Vatikana,latina i kosovskih gusala.

1790 god. je zajedničkim krojačkim radom je objavljen je,najbezočnije podvaljen Grbovnik bosanske vlastele gdje se  mješa latinski i čirilica i izbacuje Bosančica.

Dakle do 1790.godine svi stanovnici Bosna su bili Bosansci ,Bošnjani ili Bošnjaci.

Od tada krvava Vatikanska i nacionalistička  Kampanja počinje i (još uvijek ) bjesomučno traje. Turci su na izdisaju.Susjedi, porobljeni austrogarski servusi i turski pašalučki vazali počeli sanjati san o veličini.

Do berlinskog kongresa 1878. rade se ekspozei i ekspertize kojim se veliča hrvatstvo i sprstvo.U Bosnu se gladnoj raji uvozi se brda novca i narod se mami.Gdje novac ne pomaže tu sila,prijetnja i ubistva rade. Ne da narod  tako lako svoje bosansko pravoslavlje i katoličanstvo.Neda jer šta vam oni imaju sa tim robovskim tujincima.

Bosanski katolicizma se poistovječuje sa hrvaštinom,a bosansko pravoslavlje sa srbaljstvom. Nema tu cile mile.Puna je Bosna emisara i misionara.Krstom i antikristom  narod straše.

Jednostavno vatikanski „ilirizam“ i kosovski mit pokušavaju uništiti Bosansko biće.

Turci odlaze,dio katolika i pravoslovaca nasjeda na trikove i laži,siromašniji uzimaju novac i postaju kroatjanci ili srbalji.

Bila su to ” smješna ” vremena i tužne pripovjesti.

Z turski vakat tri brata su Bosanci i osiromašni su Bogumili. Jedan posta musliman,drugi,hrvat,treći srbalj.

Vremenom propaganda jača pa je postalo neprimjerno i zloguko biti Bosanac katolik ili  Bosanac pravoslavac.

Reformama i pljački skloni servusi novog zavojevača Autrougarske  su  od vlasti tražili treću kategorija za Bosanaca – bošnjaštvo, koja bi bila  rezervisana  samo za bosanske muslimane.

Austrougari nisu bili saglasni sa tim reformama jer je njima Bosanac bio bosanac  bez obzira na religijske sklonosti i prijetvornost.

Bogati  “bosanci”,   kupljeni i natjerani, katolici,pravoslavci i muslimani Austrougare natjeraše na veliko zlo koje će biti pošast svih potonjih bosanskih vakata.

Sve ovo je finalizirano do 1914.god..

Bosanski katolici i pravoslavci se tako odrekoše Bosanstva i Bošnljaštva i svojih predaka Bofumila. Bogati muslimani se prihvatiše Bošnjaštva idući podjelama na ruku.

Između velikih ratova i komunizma dva krsta , istočni i zapadni  se dobro poklaše Bosnu , djeliše je, ali se Bosna nije dala pa ih izmiriše.

Komunisti vjerni historiji Bošnjačku kategoriju sasvim ispravno izbaciše.Ne može dio naroda prisvojiti  ime koje pripada i ostalim djelovima jendog jedinog ,  autohtonog  naroda..

I to vam je živa istina.To uopšte nije teško provjeriti.Ne treba tu historičar biti.Sve piše crno na bijelo.Ne možeš ti Bosancu   ništa  sakriti.

On sve zna o krojačima,zvijerima i sluganima.

A zna i dosta toga i o Bogu Jedinom Milostivom,Sveopćem Dobročinitelju.

Pa se onda,pravi hrvati i pravi srbi ,oni preko krvave Drine i još krvavije Save u Karađorđevu dogovoriše.Opet se k'o fol počupaše, aBosnu najkrvoločnije i najkrvavije djelišše, ali se ona opet nije dala.

Hrvati i katolici u Bosni su sada svi croatjanci.

Srbalji i pravoslavci u Bosni su sada svi srbalji.

Šteta ,zaboravili su se i  više ne slute čega se odriču. Postaju sluge i poslušnici vjekovnih robova.

Muslimani oni zatvorski što mlado,što staro muslimanski, a proustaški i fašistički vazali i slugani krenuše izdajničkim stopama. Oni i njihovi nasljednici i uvlakači , oni pravi robijaši,minderpuze trezorske i džamijske i oni kao fol komunisti fetvu i bulu , daleko od očiju pučanstva izglasaše:

“Muslimani Bosanski  su Bošnjaci.”

Ne može se tek tako uništiti Bosna zemlja Božije milosti.Ni njeno Sarajevo Grad Čednosti.U njima toliko ljepote,ljubavi i milosti ima ,da bi to svi svojtali.

Ali ne ide to tako.

Zapisano je Bosna je majka svim  Bosancima

Ne može to tako u Bosni.

Čovjek i efendija biti treba zaslužiti i mora Bosanca za sve pitati.Ne pomaže tu ni bogatstva , ni naštimani  , falsifikovani  i nepostojeći životopisi.

Ne računa se od pogani fetvae i bule kod čestita čovjeka i muslimana, ni koliko je crno ispod nokta.

Materama,babama i rehmetli nenama svoje fetve nek  prodaju i svoje hibridno bošnjaštvo , serbstvo i kroatjanstvo usađujte, ne bi li se u grobu oliti mezaru prvrtali.

Bošnjaštvo sije dodatni razdor u Bosni.

Kad bi Bosancu dozvolili da Bosanac bude vlast  manje bi podjela bilo.

Ima čovjek Makedonac a musliman,neki je makedonac oduvijek bio,neznatni dio makedonaca od bosanaca porijeklo vodi.Vi sve makedonske muslimane  u Bošnjake trpate.

Isto radite sa srbaljskim, kroatjanskim,crnogorskim,kosovskim, vojvođanskim, albanskim,turskim, slovenačkimm i raznim svjetskim muslimanima. Da vas bude više.Od tih vaših bošnjaka  tri četvrtina Bosnune vidješe i  ne zna i ne pozna.Vidimo i već i arapima zemlju i bošnjaštvo za jeftine pare prodajete.

Pa vam i to malo,i neke hanefijce trapate među svoje bošnjake. I sve  vehte fele   i druge prepisivače.

Da li hanefijski mezhab nekih novih muhadžedina stvarate?

Budite vi i arapi,i muhađedini i vehabije,i bošnjaci i doušnici, i kunta-kinte  poslušnici ako treba.

To je vaš izbor.

Nama samo dozvolite da Bosanci budemo.

Mi od Boga Milostivog živimo. i  njemu se molimo.

Radite  vi kako znate, u plićaku  uma svoga.

Vama vaša djela, nama naše djela.

Mi smo na muhabelu spremni , a vi licemjeri., šta vas čeka?

Bog sve čuje zna.

Bookmark the permalink.

Komentariši