Oni nama – nema pa nema Bosne

 

images (2)

 

Mali  historijski prilog  “učenošću i  umnosti  fašisoidnim jezikoslovacima”

 

Naka kreatura, ko biva  glavna za kulturu  genocidnog etniteta ,Danijela Mrda izjavljuje , kao i svi mrzitelji njihove majke domovine Bosne i Hercegovine:
„Bosanski jezik i nacija ne postoje i za bosanski jezik, kao ni za bosansku naciju ne  postoji naučno uporište.“

 

Gospođa se upisuje u plejadu nepismenih,neobrazovanih i neupućenih imbecila. koji svjesno zatvaraju oči pred historijskom i svakom drugom relevantnom stvarnošću.

Mi   odgovorno tvrdimo  :

-Ne  postoji naučno uporište da u  je Bosni i Hercegovini postojao ili   postoji bilo koji drugi narod  i jezik osim Bosanskog .

(Sejdić – Finci deklaracija se izuzima iz ove naučne činjenice. Cigana /Roma ,Jevreja/Čifuta , Cincara/Vlaha i ostalih je uvijek bilo i biće.Bosna je milostiva i gostoljubiva zemlja.)

Potrebno je samo ovlaš prelistati  historiju BiH,popise stanovništa kroz vijekove,riječnike, religijsku,kulturnu, jezičku baštinu…

Nema srba,nema hrvata , nema novokomponovanih bošnjaka.Nema srpskog,hrvatskog ili bošnjačkog jezika.

Oduvijek su postojali samo Bosanci i Bosanski jezik i Bosna zemlja Božije milosti.

Svako ima pravo da se zove  kako želi, bude što misli da jeste , da se kreće i da bude kreten.

Ali kunta kinte, aboriđanin,azijat, indijanac,bosanac. kurd,armen,palestinac…ostaju i opstaju ono što jesu. To im niko ne može oduzeti, makar ih sve do jednog istrebili.

A vi se  draga gosdpođo zovite i amebama i parazitima ako vam se sviđa.Nama to ni najmanje ne me smeta.Demokratsko pravo izbora.

Onog momenta kada su se fašisoidni zlotvori iz susjedstva počeli osjećati potrebu da budu „veliki“ stvarali su po Bosni hibride.

Njihovu jezikoslovnost, umnost i humanizam su ovjekovečili zaločinački krvavi pirovi od 1878. pa do ovog  poslijednjeg 1992., inspirisani ustaško-ćetničkim prangam i guslama,  kamama i macolama.

A sve nešto slutimo da se klanice žele obnašati.Barem po razmišljanju Mrde ,kojoj u prezimenu nedostaje jedno slovo.

Dakle i ta kreatura od žene Danijelka Mrda  postaje dio zločinačke horde , kojoj je Bosna zemlja Božije milosti kost u grlu.

 

Znate onu o jami.

Vrlo aktuelna i životna premisa od kada je svijeta i vijeka.

Interesantno, ovaj nauk se uvijek  obistini.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši