Miloš Kovačević urniše vlastito profesorsko zvanje

 

Nekadašnji profesor Filozofskog fakuteta Sarajevo, danas profesor Filozofskom fakultetu na Palama, Miloš Kovačević dao neke nebulozne izjave (Euroblicu) u maniru četničko-šovinističe retorike iz dev edesetih godina, a  svojstvene mrziteljima Bosne.

Ni jedna njegova tvrdnja nema potporu u naučno – historijskom smislu, pa zato   njegove mrziteljske izjave nisu nisu dostojne ni za citiranje.Jednostavno pokazao je neznanje i urnisao vlastito profesorsko (ne)znanje.

Mi ćemo mu održati jedan mali dvominutni kroki čas o temi koju je sam nametnuo.

 

Neka malo bolje zaviri u pravu historiju Bosančice , a ne ovu novokomponovanu i prekrojenu ,nastalu na težnjama velikosrpskih nacinalista nastalih u slavu sulude i genocidne Garašinove zamisli.

Prstom   upiremo i na Vuka Karadžića koji je za paradigmu srpskog jezika kao osnov uzeo Bosanki jezik.Ljepoti, elekventnosti,univerzalnosti ,multietičnosti multikulturalnosti Bosanskog jezika  Vuk Stefanović Karadžić se nije mogao nadivit.Njegov je jedinstveni zaključak da svi ljudi u Bosni govore jednim jezikom.Čak i malo šire.

To što su velikosrpčići njegove jezičke postavke iskvarili,prekomponovali i zloupotrebili u genocidno-političke svrhe ,nema historijsku vrijednost.

Bosanska srednjevjekovan historija pokazuje da na na ovim Prostorima i malo šire živio samo jedan narod, Bosanski narod.

Takozvani bosanski srbi govore isti jezik kao takozvani hrvati i takozvani bošnjaci.

Hibridni „narodi „ pojavili su se sa načrtanijama ,franjevcima i Turcima, da bi konačni muhur dala Austrougarska okupacija,

potom Kraljevina SHS ,ustaše i četnici, komunisti  i na kraju su podjelu  zapečatili udbaški akademici i slugani Izetija.

 

Da je, kak'i čo'ek i profesor Kovačević ,ne bi predavao u zločinačkoj vukoderini Palama.Ono profesor podrazuzmjeva Mr.i Dr. E , pa neka vukoderinaš Kovačević  svoje mr(zi)-dr*mara bumbara s*anje od znanja o Bosni,Bosanskoj historiji i Bosanskom jeziku okači mačku o rep.

Po mogućnosti prije nego mačak počne oblizivati zadnjicu.

Cirkus i bajke, to je sve rajo.

 page_1 images (2)

Bookmark the permalink.

Komentariši