Druže Tito mi ti se kunemo / Igrokaz na dan 7. Maja / Svibnja

Danas je Utorak 7.  Maj  / Svibanj 2023. godine.

Ovako su se dani  podijelili:

126  dana  je riknulo.  Čudno,  kontamo mi . Svake godine dan za danom riknjava.Nema nikakvog popusta ili preskoke.  Ovih 239 dana, što se skrivaju, napriliku čeka ista sudbina. Sli oni će se debelo naplatiti za svoje nestajanje.Svaki će uzeti hejbet insana i povest ih sa sobom , na put bez povratka.

Eto bijaše i Tito. I bi rođena na današnji dan 1892. godina. Vidoviti i umni čovjek je 25 godina  sređivao fašističko, ustaško, četničko zlo, bagru i fukaru .

I ode, ali mu osta slava zapisana u svjetskoj historiji.

I sve  narodne pjesme.

I žal tog naroda što svu tu nacističko-fašističku bagru nije  za života potamanio.

Eto bijahu i monstrumi Franjo Tuđman i Slobodan Milošević. Oni odabraše zle paklene staze kao i njihovi sljedbenici,nasljednici i dio okrvavljenog korpusa udruženog u zločinački poduhvat nestajanja jedne ljepote i nevinosti – Bosne zemlje božije milosti i njenog  Bosanskog  , Bogu milog naroda.

Bijaše i Izeti Jahići  zvani zlatne kašike,dakako za njegov rod i porod, ilmije i sitomišljenike fildžan države, na bazi Islamske deklaracije.

Bijahu, misleći nikad ih smrt i beskonačna nagrada neće dohvatiti.

Tito se bar naživio, voljen i poštovan bio. I nikad feninga nije ukro, niti svome potomstvu kakvu blagodet naštimo i zdrmo , k'o ova  tronacionalistička   bagra i fukara.

Što bi poete rekli:

Skrivali se ne skrivali, bićete crnom zemljicom pokriveni ili sprženi. Mnogo njih , pogotovo imenovana pogan , biće spaljeni, pa jopet sprženi,pa na ražnju okretani, sve do u beskonačnost.

U prevodu:

-Tako to gore ide. Zapisano ,svakom nagrada po zasluzi.

Bookmark the permalink.

Komentariši