Borjana Krišto i njeni ljubeznici debelo tuknu na fašizam HDZ

Iz Arhiva


BY ADMIN2. MARTA 2018.ONI NAMA, MI NJIMA

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto smatra ,
da će u BiH nakon izbora doći do krize ako ne bude izmijenjen Izborni zakon, jer neće postojati zakonski ni drugi mehanizmi za uspostavljanje vlasti.

Dakle, fašisti insistiraju na nacističkom,secesionističkom,segregacijskom,
nehumanom i nadasve zločinačkim izmjenama izbornog zakona ,
kao da je vrijeme Nezeavisne države Hrvatske.
Svaka čast fašistima.
Bar im se ne može zamjeriti da su nedosljedni.

Udruženi zločinački poduhbat u nastavci a.

Da pogledamo neke detalje CV Bojane Krišto:
*
Borjana Krišto je kao predstavnica većinskog vlasnika u firmi “Li-Bus” počinila više krivičnih djela za što je bila i suđena, ali sve je zataškano.
*
Međutim, Borjanina ljubeznička  poznanstva su to uspjela stopirati, ali mi ćemo pomoći da se vidi koliko je Hrvatima pomogla Borjana Krišto. Također imamo dokaz da su 2000. godine pravni međunarodni stručnjaci tražili od tadašnjeg premijera da smijeni Borjanu Krišto s mjesta ministrice pravosuđa i uprave Županije Herceg-Bosanske, zbog neznanja i nedovoljne educiranosti za tu poziciju. Borjana je ipak uspjela ostati, jer je netko vrlo blizak njoj intervenirao u Međunarodnoj zajednici, pa je ostavljena na miru (majke ti, tko je tako moćan, pa bio to i Stanko Čolak!).
*
Borjana inače pripada grupici HDZ-ovki koje „peru“ Dragana Čovića. Naime, i Borjana je prije dvije godine u središnjici stranke nasrnula na Dragana Čovića i pred cijelim predsjedništvom ga verbalno napala i tražila da je ne udaljava i da joj mora dati bolju poziciju ili će zažaliti, jer nije ni ona bez političkih korijena, makar oni bili i sa Širokog Brijega iz vremena Jugoslavije!? Očevici ovog, za našeg Velikog Dragana ponižavajućeg događaja, kažu da se Veliki Dragan skupio kao mali miš i problijedio (također kažu da je ovakav stalno kad je kod kuće), pa su mu morali donositi limun i vodu da ga vrate u život. Napad je Borjani urodio plodom, pa je postala zamjenica predsjednika stranke i – “Žena kraljica HDZ-a!”
*
/LIVNONOVINE 20. siječnja 2016., 13:20 /
*
Udruženje “Hrvatska žena Livno” je samo prošle godine inkasiralo 100 hiljada KM od Vijeća ministara, a zanimljivo je da je na čelu tog udruženja Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto , djevojački Krželj, žena Bojaninog brata.
Dakle, Anonimnom (snahinom) udruženju iz Livna izdvojili su 100 hiljada KM, a samostanu u Kraljevoj Sutjesci 1.000 maraka, što je gvardijan i odbio.
/Klix.ba 26.3.2017. u 15:11/
Pošteno i časno ali od strane gvardijana.
Dodatak:
Podsjećamo, Franjo Krišto je oko 17:25 u Livnu verbalno napao zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH te bacio nekoliko kamenica u njenom pravcu.
Motiv napada su medijski natpisi o raspodjeli sredstava iz državnog budžeta, tačnije o iznosu od 100.000 KM koje je dobilo Udruženje “Hrvatska žena Livno”, pojasnili su za N1 iz MUP-a Kantona 10. /N1/
*
Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH, zajedno sa Vesom Vegarom, šefom Kabineta, i Josipom Merdžom, savjetnikom, iz budžeta BiH mjesečno izvuče nešto malo manje od 12.000 KM. Njena plata sa svim naknadama veća je od 5.600 KM, dok plata njenog savjetnika iznosi oko 2.700 KM, a šefa Kabineta oko 3.350 KM. /Nezavisne Novine 26.10.2015 12:00/
Sada Borjana ima 7 (slovima sedam ) savjetnika. Plate nećemo računati,nema svrhe.
Boli glava od lopovluka.
*
Za svega 18 mjeseci provedenih u poslaničkoj klupi Predstavničkog doma Parlamenta BiH zastupnica Borjana Krišto (HDZ) je toliko razgovarala na službeni telefon da je država BiH njen telefonski račun platila preko 5.700 KM./Kameleon 2016-10-31 /
Bosna, Bosna.
*
Imovina
U imovinskom kartonu iz 2014. godine Krišto je prijavila da je u 2013. zaradila ukupno 85.561 KM. Navela je da ima ušteđevinu od 75 hiljada maraka te obiteljsku kuću sa okućnicom. Prijavila je da vozi Volkswagena Tiguana.
Njezin suprug Branko je u imovinskom kartonu iz 2014. napisao da ima ušteđevinu od 50 hiljada eura i 50 hiljada maraka, a u 2013. godini je zaradio 70 hiljada maraka.
Karton je karton, ali šta bi rekle bankovne kartice diljem EU?
**
Umorili smo se, kao i akteri krivičng gonjenje i procesuiranja u BiH.

Ko smo mi da pravimo krivične kartone?

Mi jer nam je dosadno nabrajati, a tek počeli.
I zato što ima tisuće fašista i lopova u vlasti tronacionalističke bagre i fukare.
Ko će to sve pobrojati i hapsiti, konta zakon.
Nek se narod sam snalazi.
Ko mu kriv što ih redovno biraju.

I još nešto ne želimo da dovršavamo krivični karton protiv Borjane Krišto.
Nismo frajeri. Ne pije vodu.A i nije naš posao.

Pitajte neosuđene robijaše Čovića, Doku , Izetija, Dodika i slučnu fukaru.
Vesele se vlasti koju oni štimaju i raštimavaju.
Po zaslugama.

Borjana , Borjana!
Gdje će ti duša.
Ono kada bi ustanovili da je imaš.

Bookmark the permalink.

Komentariši