Naveliko laže hrišćanska crkva /Igrokaz na dan 6.Februar/Veljača 2018.

Danas je Utornik 6. Veljača / Februar 37 dan ove 2018. sezone nove ere. Ima još dana do njenog kraja.

Manje ili više berićetli. Kako kome i kako se gleda.

Ljudi pogrešno kontaja pa kažu računato po Hristu. Mi se opet volimo  igrat doljevuše. Jal nezvanom gostu uvaliti takarli nadoštiklanu  kafu , ja bajatu , jal takarli inofrmaciju.

Od  kada je opat  Dionizije Mali, pogrešno Hista podmladio  za četiri godinu  i odredio   Anno Domini,  npravio je pravu papazjaniju.

Sada se ne zna kako pravilno oslovljavati nultu godinu. Nova era ili naša era , engleski: Common Era, “opća era”, doslovno “obična era”; latinski: Era vulgaris, rjeđe tekuća era jesu izrazi kojima se označava vremenski period koji je počeo prvom godinom gregorijanskog kalendara, odnosno izrazi koji služe kao alternativa eri Anno Domini .

Nauka , time mislimo Rimokatolička crkva je “dokazala” da se Isus rodio 13 . Marta  , 4 godine prije Isusa, kao što je dokazala da se rodio 6., 7. i 8. godine prije Isusa.

Datimi rođenja su takođe  dokazivani više puta: 20. mart, 20. maj, 20. april ili 29. septembar.

Nisu se potrudili da objasne da li je Isus  svake te godine , od   26.  do 36. godine , računate po Hristu,nako trećed dana od raspeća vaskrsavao.

Svemu tome treba dodati da Isus Hrist nije rođen ni 25. decembra ni 14, Januara, i da to vjerodostojnici te crkva nikad nije obznanili nekom i lakovjernom pučanstvu ili ispravili.

I sada poslije svih ovoh mućki i mešetarenja treba vjerovati u autentičnost najgenocidnije institucije u povijesti čovječanstva.

Što bi poete rekle:

-Aha , kako da ne.

U prevodu , mnogo je  lažljiva i krvava to sveštenstvo.

Neovisno o eri , danas nije surbota , što bi Fata rekla. Njoj nije bitan datum već dan i da u nazivu   dan ima slovo r.Ako nema ona ga umetne.Jer dogovor je dogovor.Svaki  dan koji ima  r  u imenu  nosi  takar.

Onda bi danas trebao da bude Utorrak. Aferim za Fatu.

No,bez obzira na Fatine afinitete i potrebe ,danas   je šesti  dan veljače 2016.,oliti 328 denova do na kraj ovog lipog lita.

Ma šta se Fati prisnilo,ni ona ne može promjeniti da je ova zima ćosava.

Bookmark the permalink.

Komentariši