Naveliko laže Vatikan /Igrokaz na dan 6.Februar/Veljača

.

Danas je Ponedeljak  6. Veljača / Februar 37 dan ove 2023. sezone nove ere. Ima još nekih dana do njenog kraja.

Manje ili više berićetli. Kako kome i kako se glede.

Ljudi pogrešno kontaja pa kažu računato po Hristu. Mi se opet volimo  igrat doljevuše. Jal nezvanom gostu uvaliti takarli nadoštiklanu  kafu , ja bajatu , jal takarli inofrmaciju.

Od  kada je opat  Dionizije Mali, pogrešno Hista podmladio  za četiri godinu  i odredio   Anno Domini,  napravio je pravu papazjaniju.

Sada se ne zna kako pravilno oslovljavati nultu godinu. Nova era ili naša era , engleski: Common Era, “opća era”, doslovno “obična era”; latinski: Era vulgaris, rjeđe tekuća era jesu izrazi kojima se označava vremenski period koji je počeo prvom godinom gregorijanskog kalendara, odnosno izrazi koji služe kao alternativa eri Anno Domini .

Pseudo “nauka “, time mislimo Rimokatolička crkva je “dokazala” da se Isus rodio 13 . Marta  , 4 godine prije Isusa, kao što je dokazala da se rodio 6., 7. i 8. godine prije Isusa.

Datimi rođenja su takođe  dokazivani više puta: 20. mart, 20. maj, 20. april ili 29. septembar.

Nisu se potrudili da objasne da li je Isus  svake te godine , od   26.  do 36. godine , računate po Hristu, nako trećeg dana od raspeća vaskrsavao.

Svemu tome treba dodati historijsku istinu da Isus Hrist nije rođen ni 25. decembra ni 14, Januara, i da to vjerodostojnici , te crkva nikad nije obznanili ili ispravili.

I sada poslije svih ovih mućki i mešetarenja treba vjerovati u autentičnost najgenocidnije institucije u povijesti čovječanstva.

Što bi poete rekle:

-Aha , kako da ne.

U prevodu ,:

Mnogo su  lažljiva i krvava ta sveštenstva.

Neovisno o eri , danas nije surbota , što bi Fata rekla. Njoj nije bitan datum već dan i da u nazivu     ima slovo r. Ako nema ona ga umetne.Jer dogovor je dogovor.Svakog  dana koji ima  r  u imenu  nosi  takar.

Onda bi sutrašnji dan trebao da bude Ponedljerak. Aferim za Fatu. Voli stih i rimu za kićenje  , drito u sridu.

No bez obzira na Fatine afinitete i potrebe ,danas   je šesti  dan veljače 2023.

Ma šta se Fati prisnilo, ni ona ne može promjeniti da je ova zima ćosava.

Bookmark the permalink.

Komentariši