Kako vjerovati papama

 

 

Kako vjerovati papama ?

Kako vjerovati  Papama i njihovim inkvizicijskim koncilima koji tvore Vatikan; koji propagira i sprovodi genocid nad ljudima ,od njegovog ( njenog ) postanka do današnjih dana!?

Prilikom ceremonije krunisanja  papu krunišu riječima :

Ut praesit Urbi et Orbi  / Da bi vladao gradom i svijetom (to jest svima svuda i na svakom mjestu).

Potom novokrunisani papa (“gospodar svijeta?” ) prenosi taj isti blagoslov narodima.

Dakle,vać na samom ustoličenju svaki novi papa iznosi najveću hulu na Boga Jedinog i žele da mu otmu prijestolje .Želi da porobi sve narode svijeta. A svijet to ne vidi. Zavodljiva zvijer im zatvara oči.

A Bog i samo Bog je jedini Gospodar (vladar) svijeta ( svijetova.)

Obzirom da je Urbs uvijek bio sinonim za Rim jasno je kome se daje pravo vladanja gradom i svijetom.

A kako znamo i snovnu geofizičku odliku Grada i Novi zavjet  , izuzetno smo  zabrinuti, isto kao što su to bili naši oci mudrog uma – Bogumili.

Da li vam je poznato šta su: Palatine,Capitoline,Avenine,Cealian,Viminal ,Quirinal i  Esquiline? To je sedam brežuljaka Rima ; zbog toga  ga zovu –  Grad sedam brda (brežuljaka) .

A sada  molimo da pažljivo pročite 17. dio Jovanovog otkrovenje poznatiji kao Bludnica velika, koji u cijelosti navodimo:

„I dođe jedan od sedam anđela koji imaju sedam plitica i prozbori mi:

“Dođi,pokazat ću ti osudu velike Bludnice koja sjedi nad mnogim vodama, s kojom su se bludu odali zemaljski kraljevi,a stanovnici se zemlje opili od vina njenog bluda. I odnese me u duhu u pustinju. Tada vidjeh Ženu gdje sjeda  na skrletnu zvijer punu bogohulnih imena,sa sedam glava i sedam rogova.A žena biješe odjevena u grimiz i skrlet,sva u zlatu,dragom kamenju i biserju;u ruci je držala čašu punu gnusoba i nečisti svojega bluda.(opis bilo kojeg papa)I na čelu joj napisano ime – tajna:“Babilon veliki ,mati bludnica i zemaljskih gnusoba“.I vidjeh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi Isusovih svjedoka.I ugledavši je,veoma se začudih.Tada mi anđeo reče:“Šta si se začudio ? Ja ću ti reći tajnu te Žene i zvijeri sa sedam glava i deset rogova*(EU osnivači),a koja je nosi.Zvijer koju vidje,bijaše i više nije;samo što ne izađe iz Bezdana i ode u propast .I začudit će se stanovnici zemaljski –  oni kojima ime nije zapisano u Knjizi života,od postanka svijeta – kad vide da Zvijer bijaše i više nije , a tu će biti.”

“Ovdje se traži mudar um!Sedam glava jesu sedam bregova na kojima Žena sjedi.A i sedam je kraljeva,petorica su pala ,jedan jest , a drugi još nije došao;a kada dođe ima da ostane nakratko.A zvijer koja biješe i nije,ona je i osmi,i od onih je sedmoro,i u propast odlazi.A deset rogova što ih vidje,jesu deset kraljeva koji kraljevstvo još ne primiše ,nego će primiti vlast zajedno sa zvjeri – na jedan sat.Oni samo jednu namisao imaju,te svoju  moć i vlast predaju zvijeri.Oni će sa Jaganjcem ratovati,i Jaganjac će ih pobijediti.Doista, s onima koji su sa njima – pozvanicima,izabranicima i vjernicima – On je gospodar gospodara i Kralj kraljeva.“

I reče mi:“Vode što ih vidje,na kojima bludnica sjedi,jesu puci i mnoštva i narodi i jezici.A dest rogova što ih vidje ,i Zvijer – ti će zamrziti Bludnicu,opustošiti je i ogoljeti;meso će njezino pojesti i u ognju je spaliti.Jer bog im u srcu zadade da izvrše njegovu zamisao:da jednodušno predaju svoje kraljevstvo Zvijeri dok se ne ispune riječi Božije.A Žena koju vidje jeste onaj grad veliki što kraljuje nad zemaljskim kraljevima.“

Dakle on (papa) se već unaprijed deklariše između ostalog i kao naš gospodar. E pa hvala mu, veliko mu hvala, ali neće moći proći, ni ove noći , a bogami ni idućih dana dok je vijeka i svijeta. Kako da nama bude gospodar sluga antihrista ?  Utemeljivač hričanstva o papi  i Vatikanu govori kao bludnici i družbenici  zvijeri. Kako da antikrist bude naš gospodar.

Mi nećemo njegov “gospodluk”. Neka ga papa dijeli sa spodobom na svodu sisktinske kapele i onima koji su joj nalik.

Mi smo rođeni od Boga  kao  slobodni ljudi , mi niti želimo niti hoćemo  imati  nikakvih gospodara, do li Boga jednoga.

Vatikan je devet puta slao svoje krstaške horde na ovaj dunjaluk. Bosna još uvijek živi. To mnogo jača nego ikada. Jer sada je Bosna porasla, ima je svude po svijetu, gdje Božju vjeru  njeno puičanstvo ispovjeda,

A sada se, za kratko  pozivamo na  Jevreje  ,Bogumile i Bibliju da raščlanimo kakav je i čiji godpodar ,taj neki, papa.

Zahvaljujući pročavanju staroslavnih knjiga smo smo spoznali da je najveća  spletka i podvala judaizma :Savle i Vatikan. Savle je višestruki konvertiti i u religijskom i u seksualnom smislu.

Osnovni  poruka Bogumila –  papi i Rimokatoličkoj crkvi sažeta je u jednoj rečenici:

Vi ste đavolja crkva i  bludnica iz Otrkovenja malog Jovice koja satire narod radi bogaćenja.

Zbog toga se zbi papin legat i prijetnja krstaškim ratovima protiv Bogu ugodnih Bogumila , pa protiv dobrobiti malog Bosanskog naroda.

Kulin Ban 8.aprila 1203. godine kao priznade katolicizam za zvaničnu religiju Kraljevine Bosne. Morao je , jer je Bosni prijetilo uništenje. Taj dan se smatra da je Vatikan zvanično priznao Bosnu kao državu. Taj stav nikad nije izmjenjen.

Uprkos tome Kulin Banu nije palo na pamet da prakticira vjeru koju mu nudi đavolski Vatikan. Vatikanski nauk  se nije prakticiralo ni među među narodom  ni plemstvom. To je bio razlog da Vatikan vršio pritiske i organizira nove krstaške ratove, a u stvari pljačkaške i koljačke  pohode papinih  hordi zla.

Zato nije ni čudo što su Bogumili listom više voljeli prihavtiti jedno novu, prirodniju i iskreniju i njihovim  nazorima sličnu religiju. Mada je ona dolazila od osvajača čiju korijeni sežu do dalekog istoka.

No Vatikanski katolicizam i hrišćanstvo od tada do današnjih dana rovare  protiv Bosne i to na najokrutnije i najstravičnije načine.

Sjetimo se krstaških ratova protiv Bosane 1234-1238.,1244.,1363., princa Savojskog i 1697.godine.

Slijede dešavanja 1878 i poslije.Zatim 1903 – 1905 god.,1912-1913 ,1916-1918 , 1941-1945 ,1992-1995.Koliko smo mi izbrojali to je deset ratova do sada.

Nažalost pape i Vatikan nikako da uvide da je Nostradamusovo i proročanstvo iz Fatime samo stvarna potvrda Božije zamisli.

Muslimani kažu zvorni  islam je osnovna i jednina  prirodna svjetska religija.

Izraelci kažu : Mi smo izabrani narod.

Vatikan kaže mi smo vođe svijeta izabrani po Hristu.

 

Svi se slažu da su Savle i Vatikan drvodeljinu kolijevku i jaslice izmjenili do neprepoznavanja, pa onda na lomaču bacili zajedo sa stotinama miliona nevinih.

A oni bi da nam budu gospodari i mir da nam nude.

Kako prihvatiti njihove krvave ruke a da se i sami ne uprljamo.

Otuda nepovjerenje i poruka Vatikanu i svijetu :

-Bog Milosti i Ljubavi je naš jedini  Gospodar.

 

 


											
Bookmark the permalink.

Komentariši