Genocid u Mijanmaru posmatran iz ugla nesvrstanog analatičara /Uvijek aktuelno

“Aung San Suu Kyi ,čita se: Aun San Su Ći) (Yangon, 19. lipnja 1945.) mijanmarska (burmanska) je političarka i aktivistica. Dobitnica je nagrade Saharov za slobodu govora 1990. godine, te Nobelove nagradu za mir 1991. godine za nenasilnu borbu za demokraciju i ljudska prava.

Godine 1990. Europski parlament dodijelio joj je nagradu Saharov. Godine 1991. dobila je Nobelovu nagradu za mir za nenasilnu borbu za demokraciju i ljudskim prava. Nagradu su u njeno ime primili njeni sinovi. Iznos od 1,3 milijuna dolara, koliko je iznosila novčana nagrada namijenila je razvoju zdravstva i obrazovanja stanovnika Mijanmara.”

Novi mijanmarski predsjednik Htin Kyaw, blizak dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi, položio je u srijedu zakletvu pred Parlamentom u Naypyidawu, nakon više od 50 godina vojne vladavine u ovoj zemlji.

Odmah nakon njega, Suu Kyi položila je zakletvu za ministricu vanjskih poslova, obrazovanja i energije, ali će također voditi i predsjedničke poslove.

Htin Kyaw je od početka pristao na tu ulogu dvojnika Suu Kyi, spriječene da postane predsjednica zbog Ustava naslijeđenog od hunte.

**

Zapisi otrgnuti sa stranica mas medija nam potvrđuju da je Zapad unaprijed  financirao Aung San Suu Kyi , stvarnoj predsjednici Mijanmara, da vrši genocid nad manjinskim Rohinja muslimanima.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres u utorak je izrazio duboku zabrinutost izvješćima da su civili ubijeni u sukobima u mijanmarskoj pokrajini Rakhinei i pozvao je susjedni Bangladeš da omogući bijeg muslimanskih Rohingya koji pokušavaju ući u tu državu u potrazi za utočištem.

U prevodu :Glavni čovjek UN kaže neka se u Mijanmaru ubijaju Rohinja muslimani, tu pomoći nema, a preživjelim neka se pruži utočište.

Događanje u Mijanmaru je samo nastavak zapadne – genocidne  politike prema mijanmarksim  muslimanima,ali i muslimanima širom svijeta.

Međutim to nije kraj licemjerja i lakrdije UN i međunarodne zajednice.

No, to je druga priča.

Bookmark the permalink.

Komentariši