Bermudski trougao -Misterija koja to nikada nije bila

  

Tvrde nam:

Naučnici riješili misteriju Bermudskog trokuta

Ekipi  američkih naučnika sa Univerziteta Colorado bilo dosadno , vrućine ih pritisle, nije im se radilo pa analizirali  brojne satelitske vremenske slike Bermudskog trougla i uočili su na njima   neobičnih heksagonalnih oblaka .

Njima su se odmah pridružili meterolozi koji tvde da bi ti   oblaci mogli biti zračne bombe.

Sada, stotinjak godina poslije misterije nađoše šestorougaone oblake. Možda se u njima skriju ogromne pčelice maju koje gutaju avione, letjelice, brodove , podmornice…, a sa njima i insane .

I ti oblaci furaju brzinom gotovo istovjetnoj Irminoj ( 270 km/h),stvarajući valove do trinaest metara. i ta (ne)vremenska halabuka je usisivač predmeta koji mu se približe ,a koji tvori misteriju staru više od jednog vijeka.

Interesantno je ,da se druge oluje/uragani poput Aleca, Danielle i Earla, Igor ,Julije i Irme koji haraju tim područjima  ,uredno registruju, snime i daju im se  obilježja i karakteristike .

Samo za šestougaone oblake i urgane se mora godinama čekati da se neko sjeti da pruoči snimke i definitivno rješi misteriju, koje nema.

Uvijek je bilo iznenadnih oluja i orkana. I biće ih. Oduvijek su tonule lađe,padali/nestajali avioni širom planete.I opet će.

Ali nekom je bilo dosadno,napravio geometrijski vrlo pravilan trougao i rekao ovdje ima tajna.

Tajna je uključivala sva moguća rješenja ;od Atlantide, portala,magnetnih usisivača,i šta sve ne,  do vanzemaljaca.

E sada je neko jako pametan onom (bermudskom)  trouglu dodao još pet trouglova , i novo naslikani heksagram je rješenje svega.

I neobično nam je drago da smo uspjeli odgonetnuti geometrojsku  pravilnost bermudskih šestouglova, jedinstvenih u prirodi,jer oblaci   ne formiraju ravne rubove, ali po satelitskim snimkama,  područje Bermudskog trokuta izuzeta za to pravilo.

Neko gore ima jako veliki šestar ,crta šestorouglove prečnika od 20 do 55 milja i ima vremena da se poigrava sa ljudskim umom.

Ako je i od Science Channela previše je.Mnogo je tu gluposti.

Zracne_Bombe_Bermudski_Trokut_Science_Channel.jpeg - undefined

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši